Verzorgingshuis Zonnehuis de Wierde krijgt restaurant cadeau

0
211
grijpskerk eetkamer van oranje 3

GRIJPSKERK – De Eetkamer van Oranje is officieel geopend. De eetkamer is een cadeau van de Stichting Huisvesting de Wierde aan het verzorgingshuis Zonnehuis de Wierde. De stichting dateert nog uit de jaren zeventig en beschikte nog over een eigen vermogen van ruim 200,000 euro. “We hebben lang gezocht naar een juiste bestemming voor het bedrag, maar toen we hoorden over de eetkamer, waren we direct enthousiast,” aldus Kees Kreb, voorzitter van de stichting.

Eén voor één worden de bewoners van Zonnehuis de Wierde rustig naar de nieuwe Eetkamer van Oranje begeleid door het verzorgende personeel. Het is redelijk vol in de eetkamer als de officiële opening begint. Oude foto’s van Grijpskerk hangen uitvergroot op de muren en er hangen grote koperen lampen. Van achter de lange balie kijkt de bediening in het restaurant mee. Het geheel ziet er gezellig en huiselijk uit en dat was precies de bedoeling. De afgelopen maanden is de ontmoetingsruimte en de hal in Zonnehuis de Wierde grondig verbouwd. Nu is die ontmoetingsruimte een restaurant geworden. “Maar het zal wel een ontmoetingsplaats blijven,” aldus Gina de Vries. Zij is verantwoordelijk voor de catering en het concept achter de eetkamer. “We hebben er bewust voor gekozen om het een eetkamer te noemen. Zo blijft de drempel om hier te komen zo laag mogelijk. Want het is de bedoeling om hier gewoon te komen te zitten met familie of vrienden en te genieten van het huiskamergevoel. De Eetkamer van Oranje is een plek waar je net als vroeger de samen de dag kan doornemen. We hopen dat de bewoners veel gebruik gaan maken van de eetkamer.”

Kees Kreb is verheugd met het resultaat van de ‘investering’. “Mede dankzij de Eetkamer van Oranje kunnen ouderen op een fantastische manier in De Wierde wonen. Wij vinden het ook heel mooi dat mensen uit het dorp er heen kunnen voor een maaltijd en gezelligheid. Nu rest onze stichting nog maar één ding en dat is opheffing,” besluit de voorzitter tijdens de officiële opening. “Zonder eigen vermogen is er geen reden meer voor bestaan.” De stichting dateert uit de tijd dat het verzorgingshuis zelfstandig was. “Sindsdien heeft de stichting het eigen vermogen altijd gehouden en is het in de loop der jaren alleen maar meer geworden.”

Na het luiden van de gong door mevrouw Bergsma, bewoner van het verzorgingshuis, is het tijd voor taart. De stukken taart worden uitgedeeld, waarbij de officiële opening tegen het einde loopt. De feestelijkheden zijn nog de hele week doorgaan bij Zonnehuis de Wierde. Er werd een poging gedaan om het record van de ‘De langste Eettafel van Nederland’ te verbeteren en er was een open huis en markt. Kortom, de Eettafel van Oranje kan rekenen op een warm welkom in Zonnehuis de Wierde.