Zwaarbevochten winst voor Dames 1 De Meeuwen

0
1496
De Meeuwen 8 oktober
ZUIDHORN – De tweede thuiswedstrijd van het eerste damesteam van De Meeuwen is wederom geëindigd in een vijfsetter. In tegenstelling tot een paar weken geleden wisten de dames uit Zuidhorn de beslissende set nu wel te winnen.

Tegenstander was VC 058 uit Leeuwarden dat na twee wedstrijden in de onderste regionen van de tweede divisie vertoefde. En in de eerste set bleek waarom. Niets lukte bij de Friezinnen, zodat de eerste set met de onthutsende cijfers van 25-8 naar de thuisploeg ging. VC 058 vergat wat er in de eerste set was gebeurd, en zette De Meeuwen nu wel onder druk, waardoor de zwakte van de thuisploeg van die dag duidelijk werd. VC 058 liep uit naar 15-25. In de derde set ging het aanvankelijk beter voor De Meeuwen en kwamen de dames 5 punten voor (13-8). VC 058 kwam terug tot 17-17, waarna het tot 21-21 gelijk op ging. Helaas was aan het eind van de set ook nu VC 058 de betere en met 25-22 namen de Friezinnen een 2-1 voorsprong in sets. De start van de vierde set van De Meeuwen was niet goed, en al snel stond er een achterstand van 8-1 op het bord. Maar de dames kwamen terug en de set eindigde in 25-21. De vijfde set moest de beslissing brengen. Tot 7-7 ging het gelijk op, waarbij fouten en mooie punten elkaar afwisselden. Dankzij de service van Henrieke Arendsen, die haar laatste wedstrijd voor De Meeuwen speelde, nam de thuisploeg een voorsprong van vier punten (11-7), wat meestal genoeg is. Echter mede door aanvalsfouten van De Meeuwen bleef VC 058 in de wedstrijd. Gelukkig wisten de Zuidhorners de eindstand te bepalen op 15-11. Door deze zwaar bevochten 3-2 winst blijft De Meeuwen in de top van de tweede divisie meespelen.

Heren 1 versloeg in een emotievolle strijd van Olympia 1 met 3-1. De eerste set werd vanuit verslagen positie met 27-25 gewonnen. In de tweede en derde set had Olympia vooral last van zichzelf, waardoor deze sets met 25-19 en 25-17 ook voor De Meeuwen waren. Helaas pakte Olympia één puntje mee uit Zuidhorn, na de met 25-23 gewonnen vierde set.

De volgende thuiswedstrijden zijn op zaterdag 19 oktober. Dan komen alleen de jeugdteams in actie. De eerste wedstrijd is om 13:30 uur, en de laatste wedstrijden starten om 19:00 uur. Dames 1 speelt op 19 oktober de tweede ronde van het Nationale bekertoernooi in Denekamp tegen tweede divisionist V.C.V. uit Varsseveld, Regiobank Tjoba (3e divisie) uit Klazienaveen, en Reggefiber DeVoKo (1e divisie) uit Denekamp.