ChristenUnie onder indruk tijdens werkbezoek in Opende

0
117
werkbezoek CU aan Opende

OPENDE – De fractie van de ChristenUnie Grootegast is op werkbezoek geweest naar het Hof van Arcadia in Opende. Eigenaar Teije Jacobi ontving de leden en leidde ze rond op het bedrijf waar hij samen met zijn vrouw sinds 2008 zowel jongeren als ouderen opvangt die in de maatschappij geen of weinig kans meer hebben. De combinatie van zijn achtergrond in het onderwijs en zijn ervaring met het hoveniersgebeuren leidde tot het ontstaan van de Hof van Arcadia. Het is uitgegroeid tot een dagbesteding die ruimte biedt aan 28 mensen, waarvan een deel vast en een deel dat doorstroomt; de re-integratieklanten. Onder leiding van 6 begeleiders, zijn er dagelijks zo’n 20-25 jongeren en ouderen, die zich nuttig maken met allerhande werkzaamheden. Na het boeiende verhaal van de eigenaar van het bedrijf krijgt de fractie een rondleiding op het terrein, te beginnen in het pand, daarna een kijkje in het leslokaal en vervolgens een rondleiding door de keurig onderhouden tuinen. Intussen vertelt Jacobi praktijkvoorbeelden, welke de fractie raken, omdat het om kwetsbare mensen gaat. Ze kijken dan ook terug op een indrukwekkend bedrijfsbezoek. De aanwezige fractieleden, Apoll, Boonstra en Bos-Wierenga vinden de Hof van Arcadia een prachtig voorbeeldbedrijf en een verrijking voor kansarmen op de arbeidsmarkt in onze gemeente.