Discussieavond religie en politiek

0
132

DOKKUM – Op 28 oktober aanstaande vindt de tweede editie plaats van het Dokkumer Debat in de Doopsgezinde/Remonstrantse kerk aan de Legeweg te Dokkum. Vorig jaar werd hier voor het eerste een discussieavond gehouden over Politiek en Religie. Prof. Dr. Ruard Ganzevoort (o.a. lid Eerste Kamer) hield een inleiding en er was een forum. Dit jaar wordt hier een vervolg aan gegeven en komt Tom Mikkers (algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap) een inleiding verzorgen. Hij schreef het boek ‘Religiestress’. Net als vorig jaar zullen Pastoor Paul Verheijen en wethouder Sicco Boorsma in het forum plaatsnemen. Ook zal Arda de Boer mee discussiëren. Zij werkt voor het Centrum van Levensbeschouwing in Leeuwarden. Ze heeft te maken met discussies rondom godsdienstonderwijs en de identiteit van christelijke scholen. Daarnaast zal ook lokale ondernemer Annelies Hengst (Zensa mode) haar visie geven over bijvoorbeeld koopzondagen. De avond begint om 19.30 uur aan de Legeweg 14 in Dokkum. Mail voor meer informatie naar yvhiemstra@hetnet.nl, predikant Verenigde Christelijke Gemeente Dokkum.