Een nieuwe eigenaar en een nieuwe bestemming

0
175
ulrum kerk overdracht 8

ULRUM – Afgelopen vrijdag droeg de Hervormde Gemeente Ulrum het eigendom van de hervormde kerk en het kerkhof in Ulrum en de kerk en het kerkhof in Niekerk over aan de Stichting Groninger Kerken. Tijdens de feestelijke bijeenkomst die uiteraard draaide om dat ene moment van handtekeningen zetten, werd bekend dat de indrukwekkende zaalkerk in Ulrum niet alleen een nieuwe eigenaar, maar ook een nieuwe bestemming krijgt. Een werkgroep in het dorp buigt zich al geruime tijd over de mogelijkheden een Kerk Historisch Museum van de grond te krijgen. Het is de bedoeling dat de kerk in Ulrum hiernaar wordt omgevormd. In de vorm van een permanente aangevuld met wisselexposities wordt hier uitgebreid aandacht besteed aan ds. Hendrik de Cock en de Afscheiding in 1834; onderwerpen waarvoor jaarlijks vele toeristen naar het dorp komen. Onder andere kerkrentmeester Dick Ronner en voorzitter van de Stichting Oude Groninger Kerken Gert van den Bremen zetten afgelopen vrijdag hun handtekening voor de overdracht.