Gemeente Zuidhorn en Plegt-Vos zetten belangrijke stap voor Oostergast

0
169
Zuidhorn Ondertekening-1

ZUIDHORN – Met het ondertekenen van een aanvullende samenwerkingsovereenkomst zetten de gemeente Zuidhorn en Plegt-Vos Bouwgroep B.V. een stap richting de volgende fase van de Oostergast. De gemeente spreekt van een nieuwe mijlpaal voor de ontwikkeling van de wijk, waarbij er gewerkt wordt aan een fasegewijze ontwikkeling en realisatie van de Oostergast fase 2. Wethouder Jan Oomkes van de gemeente en directeur Theo Opdam van Plegt-Vos Bouwgroep B.V. ondertekenden de overeenkomst.

Bewust is er voor gekozen de Oostergast in fases te realiseren. De eerste fase, die inmiddels nagenoegd afgebouwd is, was vastgelegd in een eerste samenwerkingsovereenkomst, waarop nu een aanvulling is gemaakt. Belangrijk onderdeel hiervan is de aanwezigheid van een agrarisch bedrijf, dat een beperking zou kunnen betekenen voor de woningbouw voor de toekomst. De gemeente en Plegt-Vos hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van deze grond en de gezamenlijke ontwikkeling hiervan. Hiermee is het mogelijk de woningbouw in de Oostergast voor de toekomst veilig te stellen.