GSVV krijgt hekkensluiter Opende er niet onder

0
152
OPENDE - vv opende GSVV

Meesterlijke sleep van Wichard Alink niet genoeg voor zege

OPENDE – Zeven minuten stond hij pas in het veld; talent Wichard Alink (15) van GSVV. In de 63e minuut kreeg hij de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied. Alink keek, sleepte de bal vervolgens prachtig langs een verdediger van Opende en tikte in de lange hoek raak. Romario zou er jaloers op geweest zijn. Genoeg voor de zege was het niet, want drie minuten voor tijd kwamen de gastheren langszij, en dus eindigde het duel – meer spannend dan fraai- in een 1-1 remise.

Daarmee kreeg het duel overigens de enige juiste eindstand. Natuurlijk, GSVV was in de beginfase de duidelijk betere ploeg en had pech dat kort na de 0-1 spelmaker Lammert Jan Brandsma zijn vrije trap op de kruising zag belanden. Aan de andere kant creëerde de thuisclub op basis van vooral opportunisme ook een handvol beste kansen. Veelal stond doelman Van der Meer van de gasten echter hinderlijk in de weg. Tot drie minuten voor tijd, toen de onfortuinlijke doelman de bal als het ware in eigen doel sloeg en de thuisclub eindelijk van de hatelijke nul af was.

GSVV dus. Tot nu toe valt het allemaal wat tegen, zeker gezien vorig seizoen toen een formidabel aantal punten gepakt werd. Genoeg voor de titel was het toen niet, omdat VIOD nóg beter bleek. Dit seizoen wil het nog niet zo vlotten met de ploeg van trainer Auke Bosma. Nooit is de ploeg minder dan de tegenstander, maar het geluk- dat er vorig seizoen nadrukkelijk wel was- is er nu nog niet. En dus afgelopen zaterdag ook niet.

GSVV kwam wel goed uit de startblokken. De ploeg zette Opende met de rug tegen de muur, zonder dat het gigantische overwicht echte kansen opleverde. Daarvoor was het spel te druk, te wild en veel te onnauwkeurig. GSVV wil alles met 120 kilometer per uur doen. Dat is mooi, maar snelheid gaat vaak ten koste van precisie. En dat was zaterdag nou precies het grote probleem.

Na de rust waren de beste mogelijkheden aanvankelijk voor de thuisclub. Doelman Van der Meer hield met name spits Hendrik de Zwart twee keer op prachtige wijze van scoren af. Na de 0-1 van Alink kreeg GSVV de controle terug, al werden defensief toch wat veren gelaten. Opende kreeg de beste kansen, al had de vrije trap van Brandsma voor de beslissing kunnen zorgen, want een 2-0 achterstand had Opende nooit meer ongedaan gemaakt.

Drie minuten voor tijd sloeg het noodlot voor GSVV toe, toen de tot dan toe uitblinkende Van der Meer geen grip kreeg op een mislukte voorzet: 1-1. De tijd die daarna restte was tekort om nog iets aan de stand te doen. Hoogtepunt zaterdag? Dat was dus vooral de invalbeurt van Wichard Alink. Aan alles is te zien dat de 15-jarige aanvaller veel talent heeft. Hij bleek technisch vaardig, balvast en handig. De goal was bovendien van grote klasse. Met Alink heeft trainer Bosma een groeibriljantje in zijn selectie, al was nog wel duidelijk te zien dat hij nog wel moeite heeft met het fysieke spel. Zaterdag speelt GSVV de bekerwedstrijd tegen Kollum. Die ploeg speelt twee klassen hoger en dus zien ze die wedstrijd in Gerkesklooster vooral als oefenwedstrijd. Maar wellicht kan in dat duel wat vertrouwen getankt worden. Want ook dat mist wat bij GSVV, dat ondanks alles ook dit jaar mee moet kunnen doen in (zeker) de subtop van deze boeiende vierde klasse.

Opende – GSVV 1-1 (0-0)

63. Wichard Alink 0-1. 87. Van der Meer 1-1 (e.d.). Scheidsrechter Strampel. Toeschouwers: 125. geel: Nanning Wouda (GSVV).

GSVV: Van der Meer, Pilat, Lyklema, Kuipers (Halma), Laanstra, De Haan, Meyerhof, Ykema, Keuning, Brandsma (Wouda) en Laanstra (56. Alink)

 

Geen Blessuretijd

Er gebeurde van alles zaterdag bij het duel Opende – GSVV. En dus hadden beide ploegen recht op blessuretijd. Scheidsrechter Strampel uit Heerenveen dacht daar anders over en blies na precies negentig minuten en vijf seconden af. De leidsman had zijn dag toch al niet en het leek hem allemaal wat te snel te gaan. Toen in de negentigste minuut een klein opstootje dreigde, floot hij maar af. Dat was wel zo gemakkelijk. De scheidsrechter stuurde overigens al na een kwartier de elftalleider van de thuisclub achter de hekken. Met zijn oren was dus niets mis..