“In Houwerzijl denken de mensen nog om elkaar”

0
267
Houwerzijl Filmpje expositie-3

HOUWERZIJL – Frouwktje Hielkema uit Houwerzijl heeft een moeilijke tijd achter de rug. Een nieuwe heup dwong haar rustig aan te doen en financiële problemen maken het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Gelukkig kan ze rekenen op een aantal goede en lieve buren. Ze sloegen de handen ineen en zorgden gezamenlijk voor hun geliefde buurvrouw. Afgelopen zaterdag organiseerden ze een opening van een expositie met het werk van Frouwktje. Deze kunstenares heeft een atelier in het dorp waar haar veelzijdigheid zichtbaar is. Naast schilderijen zijn er bijzondere kledingstukken te vinden. En deze moesten nodig weer eens gezien worden, vonden de buren en zo kwam het dat Frouwktje afgelopen zaterdag voor het eerst niet een expositie van een ander opende, maar trots haar eigen werk mag aankondigen. Een belangrijk woord van dank was voor de buren, die “mij niet laten stikken. Het is bijzonder dat dit nog bestaat. Hier in Houwerzijl denken de mensen nog om elkaar”, aldus Frouwktje. Wie haar werk wil bewonderen of een workshop wil volgen is van harte welkom aan de Hoofdstraat 46 in Houwerzijl. Op www.frouwcouture.com is meer informatie te vinden.

 

Houwerzijl Filmpje expositie-4

Houwerzijl Filmpje expositie-5

Houwerzijl Filmpje expositie-6