Kloosterburen verslaat de koploper; GVB wint van SVMH

0
138

Overzicht voetbal de Streekkrant

STREEK – De wedstrijd Grijpskerk-VIOD werd afgelast wegens een sterfgeval bij de ploeg uit Driessum. Opende behaalde het eerste punt (zie verslag elders in deze krant). Meest belachelijke uitslag was de 10-3 van VVSV’09 bij het armetierige KRC. Zondag versloeg Kloosterburen koploper Farmsum. GVB won de derby van SVMH.

ADUARD 2000 verloor met groot verschil van The Knickerbockers, waar het al drie jaar niet van heeft kunnen winnen. Cruciaal- en dat vond ook de trainer van de studenten- waren twee momenten, bij de 0-1 en 0-3, waarbij overduidelijke overtredingen werden gemaakt. In de tweede helft gaf Aduard veel druk en had dan nog pech dat een omhaal van Danny Beerda de lat teisterde. Daniel Temmingh scoorde de eervolle 1-4. FC LEO zit flink in de penarie. De Leensters verloren ook de thuiswedstrijd van ONT en staan stijf onderaan. De 2-5 was niet nodig geweest. Met name in de eerste helft had LEO afstand moeten nemen van de Friezen. De magere 1-0 werd nog voor rust weggepoetst door een counter als gevolg van dom balverlies. Een blunder van Roelof Bolt leidde de 1-2 in. LEO kwam nog wel weer op gelijke hoogte, maar na de 2-2 waren de rapen gaar. Hoewel de leidsman een hoofdrol speelde en de controle over de kaarten volledig kwijt was (een speler van LEO was al op weg naar de douche vanwege zijn tweede gele kaart, maar dit bleek de verkeerde speler en kon weer terug) had LEO de 2-5 toch vooral aan zichzelf te danken. De komende twee weken kan LEO op adem komen. ZUIDHORN won voor de vierde keer dit seizoen. Voor het seizoen sprak trainer Ton Rozema van "we zullen heus wel wedstrijdjes winnen". "Ik had beter kunnen zeggen: we zullen heus wel wedstrijdjes verliezen". Zuidhorn draait zoals verwacht mee bovenin. De gasten waren tegen het bepaald niet zwakke De Vogels vele malen beter, maar konden dit niet in hoge cijfers uitdrukken. Het bleef bij een magere 0-3. Over twee weken staat de kraker tegen VVG op het menu. "Dan zal blijken of we de zegereeks kunnen doortrekken". FC GROOTEGAST sleepte op de valreep een 2-2 binnen tegen Oostergo. Grootegast heeft nog niet vaak meegemaakt dat het minder was dan de tegenstander, die veel te laag staat op de ranglijst. FC kwam wel op voorsprong, maar dit was tegen de verhouding in. Na een half uur stond de juiste stand op het bord: 1-2. Vlak voor tijd kreeg Grootegast een dubieuze penalty mee (daarvoor werd het een terechte strafschop ontnomen), die benut werd door Jan Haan: 2-2. In de hectische slotfase gebeurde er van alles, waaronder een rode kaart voor een speler van Oostergo. Na een weekendje vrij maakt Grootegast zich op voor Leovardia. Inzet is de eerste periode. Een zeer slecht DE LAUWERS verloor volkomen verdiend met 4-0 bij Ternaard. De Lauwers kwam in blessuretijd van de eerste helft met 1-0 achter. De tweede helft was amper begonnen of Eric Brouwers maakte een domme actie (pielen in het strafschopgebied), waarna hij met een sliding een penalty veroorzaakte. Na de 2-0 was het lampje uit. "Het was superslecht. We hadden iedereen wel kunnen wisselen. Misschien speelde onbewust mee dat wij bovenin staan en zij onderaan. We dachten er te gemakkelijk over", analyseerde Oedse Pauw. De Lauwers is terug op aarde. Tumultueus was het duel OKVC-Waskemeer dat in 1-2 eindigde. De koploper- met voormalig Aduard-speler Daniel Postema in de gelederen- nam in de tweede helft een 0-2 voorsprong. OKVC nam vervolgens het heft in handen en Timon van der Helm leek de aansluitingstreffer te maken. De arbiter keurde in eerste instantie de goal goed, maar op signaal van de grensrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd. Dezelfde Van der Helm maakte even later alsnog 1-2. Een opstootje tussen twee spelers leidde vervolgens tot een rode kaart voor Rozema van OKVC, terwijl Waskemeer er met geel wegkwam. Ver in blessuretijd leek Christiaan Koopman de 2-2 te maken, maar de grensrechter stak opnieuw de vlag omhoog. Trainer Jurrie Smit was dan ook van mening dat de grensrechter niet altijd eerlijk was. "En de scheidsrechter trapte daar in". ‘Kantens Robben Combinatie’ klinkt heel wat, in werkelijkheid stelt het niets voor. Dat ondervond ook VVSV’09 dat met 10-3 won op sportpark ‘de Kooi’. Alfred Venhuizen en Vince van der Veen hadden een groot aandeel in de monsterscore en maakten er ieder drie. De kobaltblauwen blijven daardoor stevig op de derde plaats. NIEKERK versloeg Howierde met 5-2. . Het nieuwe Holwierde is niet van het niveau van vroeger. Het deed niets af aan de prestatie van de gasten die Holwierde in de eerste helft van de mat speelden. Na de 0-2 viel de wonderschone 1-2 en in de tweede helft had Niekerk wat moeilijke momenten, maar opereerde als team en trok de winst naar zich toe. Dennis van der Velde (twee), Jeroen Beerlings, Eddy Posthumus en Jelmer Kijff waren de Niekerker schutters. Het weekend van trainer Sjoerd Visser kon toch al niet stuk, want zondag won hij met GVB voor het eerst sinds lange tijd van SVMH. De Grootegast Voetbal Boys zat fel op de huid van de Nieberters en schepte kansen. Na de 1-0 verslapte GVB even, waardoor het 1-1 werd. Dick Boordklopper werd het feestvarken door de gelukkige 2-1 te produceren. De gasten drongen nog wel aan, maar GVB stond bokje voor elkaar. Door de winst sloeg GVB een gat met de onderste ploegen. Arno Kuizenga was matchwinner bij KLOOSTERBUREN- Farmsum. De Westerklooster-formatie was oppermachtig tegen de lijstaanvoerder, maar drukte dit niet uit in doelpunten. Het winnende doelpunt viel laat, in de negentigste minuut. De scheidsrechter liet maarliefst tien minuten doorspelen. Het had geen gevolgen. Kloosterburen is bezig met een zwaar programma en heeft laten zien dat het meekan tegen de topploegen. EENRUM moet even een toontje lager zingen na de 3-0 nederlaag in eigen huis tegen koploper Harkstede. Door het verlies is de ploeg uit De Marne afgezakt naar de vierde plaats.