Leden Het Westerkwartier gehuldigd voor vijftigjarig lidmaatschap – grootegast

0
197
grootegast sportfokkers

GROOTEGAST – Pluimvee– en konijnenfokvereniging Het Westerkwartier organiseerde haar jaarlijkse tentoonstelling bij Tuincentrum Drint in Grootegast.

De opening van de show stond in het teken van de huldiging van een aantal jubilarissen. Drie van de leden van PKV Het Westerkwartier zijn dit jaar namelijk 50 jaar lid. Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast mocht aan de jubilarissen, namens de vereniging, een bijzonder mooi handgeschilderd wandbord en bos bloemen uitreiken. Erelid van de vereniging zijn de heren inmiddels alweer tien jaar. Ze hebben veel betekend voor de vereniging. Hofstede, konijnenfokker in hart en nieren, behaalde vele successen met zijn dieren en staat bekend om zijn goede geheugen als het gaat om behaalde predicaten. Zijn zwak voor jeugdleden, de toekomst voor de vereniging, maakt dat hij regelmatig speciale prijzen beschikbaar stelt voor de jeugdleden. Van der Veen fokt konijnen van de grote rassen. Hij was jarenlang bestuurslid, waaronder penningmeester en voorzitter en was ook tatoeëerder van de vereniging en keurmeester. Zwama is al vele jaren een fokker van dwerghoenders. Hij presteerde van de zwarte kleurdwergen twee stammen onafhankelijk van elkaar te fokken. Ook eenden en lachduiven worden door hem gefokt. Daarnaast was hij jarenlang bestuurslid, waaronder voorzitter en keurmeester. Zwama is ook gedurende de vijftig jaar lid van de KLN- bond afdeling Groningen geweest en werd hiervoor door de KLN- bond gehuldigd.

Na de huldiging werden ook de hoofd-ereprijswinnaars gehuldigd met hun behaalde prestaties. Bij de (kleine ) Siervogels won dhr. de Boer uit Doezum met een Lachduif en bij de gedomesticeerde watervogels won dhr. Zwama uit Doezum met een Kwaker (eend). Bij de grote hoenders won dhr. Huizinga uit Grootegast met een Groninger Meeuw en bij de dwerghoenders was het beste dier van dhr. Hagedoorn uit Damwoude met een Sebright. Het mooiste konijn was een Polish van dhr. Luimstra uit Surhuizum. De beste dieren van de jeugleden waren voor een Groninger meeuw van Robert de Vries uit Uithuizermeden (hoenders) en een Lotharinger klein zwart van Wilkor-Jan Top uit Grootegast (konijnen).