Minikul week 42

0
141

Kijk, daar hebben we met zijn allen nou eens echt wat aan, met de wetenschappelijk door een hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam onderbouwde conclusie, dat je onder het douchen de beste ingevingen kunt krijgen. Eureka! Want er komen de laatste jaren steeds meer al dan niet door zogeheten wetenschappelijk onderzoek onderbouwde conclusies en raadgevingen in de publiciteit, waar we eigenlijk niks mee kunnen. Die bij nadere beschouwing ook nooit écht wetenschappelijk bewezen zíjn. De commercie doet, om zijn geloofwaardigheid te onderstrepen en de verkoop van bepaalde producten te stimuleren steeds vaker een beroep op door hen ingehuurde goed betaalde wetenschappers. Die komen dan vaak tot conclusies waarvan je als Jan met de korte achternaam zegt: ‘Gooi maar in mijn pet.’Eén voorbeeldje?: ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend.’ Kort en krachtig. Punt uit. Kassa en daarna vooral doortrekken, want dát bevordert de verkoop.

Maar nu is er misschien wel DE oplossing voor problemen, waarmee u al dagen en nachten hebt geworsteld, zonder een spat verder te komen. Douchen, met veel waterspetters! Want, aldus de professor, de douchecabine is misschien wel de enige plek in huis waar we even niet met allerlei informatie worden gebombardeerd. Waar je, na dagen en nachten puzzelen, je overvolle brein, de harde schijf in je hoofd, kunt opschonen, zodat je ‘opeens’ de heldere oplossing van een tot dan onoplosbaar probleem patsboem voor je ziet. Waar je plotsklaps ook creatieve, wat zeg ik: briljante, ideeën krijgt. Dat is, zeggen ze in Amerika al jaaaren, the power of shower.

Mooi hè. De Amsterdamse professor heeft voor dit power of shower-fenomeen een wetenschappelijk onderbouwde verklaring die te ingewikkeld is, om hier in het kort uit te leggen. Maar ik ben er blij mee want ik zit nog wel eens ideeënloos te piekeren hoe ik dit rubriekje moet vullen. Dan gaan douchen dus. En meteen opschrijven als me iets creatiefs te binnen schiet. Jazeker, tijdens het op me neerkletteren van de waterstralen. Want een inventief bedrijf in Amerika heeft in dat land van onbegrensde mogelijkheden al een handig waterproof schrijfblokje op de markt gebracht, de Aquanote. En dan binnenkort dus ook in Nederland. Wetenschappelijk onderbouwd wordt dat vast geïntroduceerd met een slogan als:’Wij van Doucheschrijf adviseren Doucheschrijf, voor al uw waterbestendige ingevingen’.

Henk Hendriks