Nederlands Kampioenen Bloemschikken komen van Nordwin College

0
130
BUITENPOST - kampioen bloemschikken

BUITENPOST – Het VMBO Groen van het Nordwin College in Buitenpost is dit jaar wederom Nederlands Kampioen Bloemschikken geworden. De school heeft de afgelopen vier jaar aan de kampioenschappen meegedaan en wist daarbij driemaal de eerste en eenmaal de tweede plaats te bemachtigen. Volgens de jury is de kwaliteit van het bloemschikwerk van ongekend hoog niveau. Dit jaar werden de kampioenschappen gehouden op de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Teams van scholen uit heel Nederland gingen daar met elkaar de strijd aan. Elk jaar wordt van tevoren een thema vastgesteld. Dit jaar was het thema ‘Feest’. Het is een strikte voorwaarde dat de teams zich duidelijk aan het thema houden. Wel mogen de teams op school alvast voorbereidende werkzaamheden verrichten. Om zeker op de onderdelen originaliteit en creativiteit goed te scoren, had men in Buitenpost als voorbereiding alvast van kaarsvet een feestelijke jas gemaakt. In Luttelgeest werd deze jas verder afgewerkt met allerlei plantaardige zaken. Onder leiding van docente Hilda de Haan deed de school mee met vier verschillende teams. De overige teams werden derde, zevende en achtste. Bij alle teams uit Buitenpost was de jury onder de indruk van de discipline, de professionele aanpak en de mate van samenwerking van de leerlingen. Het kampioensteam blonk uit door het enorme hoge niveau van de creatie en de originaliteit die het arrangement uitstraalde.