Nu ook startersleningen in Zuidhorn

0
102

ZUIDHORN – De gemeenteraad van Zuidhorn heeft afgelopen week beslist dat er vanaf 1 november ook startersleningen mogelijk zijn in deze gemeente. De raadsleden debatteerden nog wel over de precieze voorwaarden van de lening. Zo stelde GroenLinks voor de regeling alleen te laten gelden voor de aankoop van bestaande woningen, omdat volgens raadslid Alex Temmingh (GL) op deze manier ‘het treintje’ in de woningverkoop op gang kan worden gebracht. D66 wilde iets verder gaan en stelde dat ook nieuwbouwwoningen onder de regeling moesten vallen. Voor de beide plannen kwam onvoldoende steun. Een meerderheid van de raad ging mee met het plan van het college om zowel bestaande woningen, als nieuwbouwwoningen én opkoop huurwoningen onder de regel te laten vallen.