Topresultaten voor jonge solistes op Nederlandse Kampioenschappen

0
253
Grootegast Muziekvereniging-1

GROOTEGAST – Op zaterdag 5 oktober vonden de Nederlandse Kampioenschappen plaats voor blazers, een gezamenlijke organisatie van de muziekbonden VNM en KNFM. Uit de gemeente Grootegast reisden al vroeg op de zaterdagochtend drie solisten met hun families naar de prachtige concertzaal van het Conservatorium in Utrecht. Ze deden mee op grond van hun eerder behaalde resultaat op het provinciaal solistenconcours, dat gehouden werd in het voorjaar te Leek en georganiseerd was door de muziekbond CBMGD.

Sanne Ridderbos op bugel (11 jaar) uit Grootegast, lid van Mv Oranje en leerling van docent Jappie Kuipers van St. Muziekonderwijs Grootegast speelde de solo “Op een middag”. De jury was onder de indruk van haar mooie bugelklank en aanzet. Sanne behaalde 85 punten en een mooie vierde plek in de vijfde divisie.

Emma de Haan op trombone (15 jaar) uit Doezum, lid van Mv Beatrix en leerling van trombonedocent Piet Durk Meijer van SMG, speelde de solo ‘The Acrobat’ met veel overtuiging. Emma maakte indruk met haar prachtige tromboneklank en haar fraaie techniek. Dit optreden werd beloond met 85 punten en een vierde plaats in de vierde divisie.

Carmen Poortvliet (18 jaar) uit Opende deed op dit Nederlands Kampioenschap mee in de tweede divisie. Carmen is lid van Mv Beatrix te Doezum en leerling van Jappie Kuipers bij SMG. In het voorjaar werd Carmen kampioen van het provinciale solistenconcours te Leek. Vorige week zaterdag, in Utrecht, speelde Carmen de solo Rhapsody for Flugehorn van Waignein. De jury was erg onder de indruk van haar prachtige ‘rijke’ bugelklank, explosieve en overtuigende muzikaliteit. Met dit prachtige optreden werd Carmen met 90 punten (!) tweede op het Nederlands kampioenschap voor blazers in de 2e divisie.