Zuidhorn zoekt aansluiting bij Voedselbank Grootegast/Marum

0
173

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn gaat onderzoeken of het aansluiting kan vinden bij de voedselbank, die nu al actief is in de gemeenten Grootegast en Marum. Met die mededeling kwam wethouder Bert Nederveen (CU) afgelopen week. “We zijn nog steeds van mening dat een voedselbank niet nodig zou moeten zijn, maar de praktijk is helaas weerbarstiger. We horen nu al dat een deel van de inwoners van Zuidhorn een beroep doet op de voedselbank in Grootegast. Daarom hebben we een aantal gesprekken gevoerd en daarbij hebben we een goede indruk gekregen. Er worden niet alleen voedselpakketten uitgedeeld, maar de organisatie is ook een goede signaalfunctie voor de gemeente.” De wethouder hoopt snel afspraken met de voedselbank te kunnen maken.