Concert Frjemd Folk in Oosternijkerk

0
121

OOSTERNIJKERK – Op vrijdag 8 november vindt in Dorpshuis De Terp in Oosternijkerk een concert plaats van de Keltische Folkgroep Frjemd Folk. De organisatie is in handen van de Dorpshuiscommissie. Frjemd Folk bestaat uit twaalf zangers en vier muzikanten. Frjemd Folk brengt Keltische muziek ten gehore, waarbij de nadruk ligt op de zang. De muzikale leiding is in handen van Hinke Jelsma. Aan de hand van uitleg en vertellingen worden bezoekers als het ware meegenomen op een muzikale reis door het Keltische gebied. Het repertoire van Frjemd Folk is even divers als het landschap van het Keltische gebied: van ruw en weerbarstig als de rotskusten van Ierland, zoals in het strijdlied ‘Follow me up to Carlow’, tot het lieflijke en bijna melancholische Bretonse gebied in ‘Green Fields of France’. Daarnaast zullen meer of minder bekende Ierse en Schotse liederen worden gezongen. Meer informatie over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl. Voor het optreden in Oosternijkerk geldt: vol = vol. De entree bedraagt €5,-.