Contouren voormalige Kloosterkerk Aduard permanent zichtbaar

0
125
Aduard contouren klooster-1

ADUARD – Aannemer Oldenkamp Infra bv uit Beilen is begonnen met het permanent zichtbaar maken van de contouren van de middeleeuwse kloosterkerk in Aduard. Dit gebeurt in het kader van het project ‘Het Nieuwe Wonder van Aduard’. De contouren die inmiddels in verf zijn aangebracht op het parkeerterrein van het gebouw ’t Hoge Hof worden vervangen door contrasterende straatstenen (gele en rode gebakken klinkers). Ook in de tuin van ’t Hoge Hof en in de Kloosterstraat worden de contouren van de kloosterkerk permanent zichtbaar gemaakt.

Verantwoordelijk wethouder Fred Stol is enthousiast: “Hiermee wordt de ‘voetafdruk’ van de middeleeuwse kerk als het ware tot leven geroepen. Mensen kunnen zo een inschatting maken van de omvang van deze prachtige kerk, die qua grootte vergelijkbaar is met de A-kerk in Groningen.” Waarschijnlijk zal het hele project in twee weken afgerond zijn.