De Bazuin maakt Lutjegaster jeugd enthousiast voor muziek

0
364
lutjegast fundament muziek 7

LUTJEGAST – De groepen 5/6 en 7/8 van basisschool ’t Fundament in Lutjegast dompelen zich een maand lang onder in muziektermen en –klanken. Plaatselijke Fanfare De Bazuin organiseert een muziekproject voor de leerlingen om ze weer enthousiast te maken voor hun passie. “We merken dat de bekendheid van een fanfare afneemt en dat is hartstikke jammer”, aldus Marjon Deknatel, voorzitter van De Bazuin.

“Niet veel kinderen kiezen nog uit zichzelf voor muzieklessen”, vervolgt ze. “Ze krijgen AMV op school en daar houdt het dan vaak mee op.” Dit terwijl de fanfare wel wat aanwas kan gebruiken. “We zijn nog altijd redelijk bezet, maar nieuwe aanwas is lastig. Als we de complete bezetting op orde willen houden, is het zaak nu nieuwe muzikanten op te leiden, zodat die over een jaar of vier in het korps kunnen meedoen.”

De leerlingen van de groepen 5/6 storten zich nu helemaal in de wereld van de cornet. Deze hele maand mogen ze de blaasinstrumenten mee naar huis en krijgen ze wekelijks les van Jappie Kuipers, dirigent van De Bazuin. “Ze zijn hartstikke enthousiast”, vertelt Marjon verheugd. “Daarom hebben we besloten ze ook nog eens drie gratis proeflessen aan te bieden, zodat wie echt verder wil, nog tot de Kerstvakantie mee kan draaien met ons.” Ook de groepen 7/8 zijn muzikaal bezig. Op 1 november wordt het muziekproject namelijk afgesloten met de opvoering van een mini-musical waarin zij de nummers van het muziekstuk ‘Wiecher wordt wakker’ zingen. Hun schoolgenoten verzorgen dan natuurlijk de muziek hierbij op de cornetten. Dit muzikale spektakel begint om 19.00 uur in de PKN-kerk te Lutjegast.