“De crisis werkt niet mee”

0
154
Roderwolde werkzoekende-1

Karen Boonekamp

Woonplaats: Roderwolde

Recente opleiding(en): Artra

Recente werkervaring: Consultant, commercieel/P&O/administratieve functie

Eigenschappen: Enthousiast, initiatiefrijk, aanpakker, accuraat, klantgericht en super gemotiveerd

Zoekt: Een leuke baan, er zijn meerdere functies bespreekbaar

Te bereiken via: karengrolle@hotmail.com

Karen is na twee jaar thuis te zijn geweest en tweemaal moeder te zijn geworden op zoek naar vooral een leuke baan. Ze is breed georiënteerd en daardoor op vele functies inzetbaar. Daarnaast heeft ze een vlotte en gezellige babbel, is ze goedlachs en positief ingesteld. “Ben je op zoek naar een loyale en gemotiveerde werknemer, dan houd ik mij aanbevolen”.

Haar CV kunt u hier downloaden

Ook meedoen? Neem contact via destreekkrant@media-totaal.nl of 050-4065040.

Nieuwe rubriek Aan de Slag

STREEK – “Ik heb een leuk idee voor een rubriek in de Streekkrant”, kwam er onlangs een mail van Karen Boonekamp binnenrollen op de redactie. Als werkzoekende met ook een man die thuis zit, draait haar wereld momenteel niet alleen om haar twee jonge kinderen, maar vooral om de zoektocht naar een leuke baan. Een uitdaging waar velen mee te kampen hebben. En daarom gaat vanaf deze week de nieuwe rubriek Aan de Slag van start, waarin werkzoekenden de kans krijgen er nét even anders uit te springen. Juist omdat het al lastig genoeg is in deze tijd. Of zoals Karen zegt: “de crisis werkt niet mee”.

Nee, gewerkt wordt er zelfs helemaal niet door het echtpaar Boonekamp. Karen zit ongeveer twee jaar thuis. “Is het lastig om weer een baan te vinden? Ja en nee”, is haar eerlijke antwoord. “De tijd zit natuurlijk niet mee, maar ik wil ook graag iets vinden wat ik leuk vind.” Ze moet ergens dan ook wel door een bittere pil heen als ze weer aan de slag gaat. Zoontje Daan is zestien maanden oud, dochter Lisa elf weken. “Ja, vooral bij Lisa is het nu wel zo van: leuk dat je er bent, maar ik moet gaan solliciteren.” Gelukkig slaapt de jongedame de slaap der onschuldigen. “Ze is ontzettend makkelijk. Ik zit regelmatig met haar op schoot sollicitatiebrieven te schrijven”, lacht Karen.

Aangezien er vele open sollicitaties onbeantwoord de deur uit gingen, kwam Karen op het idee van de nieuwe rubriek voor de Streekkrant. “Je moet toch zien dat je er op de één of andere manier uitspringt. Ik heb inmiddels al een foto aan mijn c.v. toegevoegd, iets wat ik eerder niet deed, maar het trekt toch de aandacht. Ik verstuur de brieven nog net niet op pimpelpaars papier. Alle middelen die voorhanden zijn, moeten ingezet worden.” En daarin kan de Krant, vindt Karen, best een steentje bijdragen. “Vroeger stonden er altijd wel vacatures in de Streekkrant, dus het eerste wat ik doe als hij op de mat valt, is gauw kijken. En iedere keer is het: ‘hè jammer, weer geen vacatures’.”

Het is niet voor niets dat Karen op het idee voor deze rubriek kwam. “Ik heb jarenlang als consulente op een uitzendbureau gewerkt. Ik hielp dus altijd de werkzoekende aan het werk. Dus ja, dat zijn dan toch dingen die in je achterhoofd blijven spelen. Dit idee voor de rubriek is echt niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen!”

Maar ze zoekt natuurlijk zelf wel een baan. “Ik ben vrij breed georiënteerd. In mijn vorige werk heb ik altijd met veel facetten te maken gehad van commercie tot p&o en administratie. Echt keihard commercieel werk zou ik liever niet doen, maar in een administratieve of financiële functie zou ik me prima voelen. En zelfs voor een functie als receptioniste/telefoniste ben ik van de partij”, lacht ze.

Wie Karen aanneemt, krijgt er een gemotiveerde en goedlachse werkneemster bij. Ze is geen opgever, getuige de vele brieven die ze al de deur uitdeed, en zeker een bikkel, aangezien ze terloops vertelt eerst te moeten googlen bij haar bevalling of ze nou echt weeën had. Daarnaast is de jonge moeder hartstikke zorgzaam, gezien de liefdevolle omgang met haar kinderen en ze mag zeker inventief en creatief genoemd worden gezien haar idee voor de nieuwe rubriek. En wie onze redactie zo doelgericht benaderd, valt ook onder het kopje zelfverzekerd. Een dosis pit en lef mag dan ook niet ontzegd worden. Oftewel: er is ongetwijfeld een leuke baan voor Karen te vinden. “Ik hoop dat ik snel wat vind”, sluit ze af en wij hopen met haar mee.

Ook op zoek naar een baan? Geef je dan nu op voor de nieuwe rubriek! De redactie is te bereiken via destreekkrant@media-totaal.nl of 050-4065040. Iedere week plaatsen in Aan de Slag een kort paspoortje met een korte toelichting van een werkzoekende. De gehele cv zal voor geïnteresseerden te vinden zijn op de website www.destreekkrant.nu.