Ereboog voor juf Hendrika en haar Sije

0
223
Munnekezijl - juf hendrika

MUNNEKEZIJL – Vrijdag was een spannende dag voor de kinderen van basisschool ’t Oegh in Munnekezijl. Hun juf Hendrika de Boer stapte deze dag in het huwelijksbootje met haar Sije van der Meulen. Vanwege dit heugelijke feit hadden de kinderen samen met hun juffen en meesters de school versierd, cadeautjes gemaakt en waren veel kinderen verkleed als bruid of bruidegom naar school gekomen. Om kwart voor elf stonden de kinderen klaar om een kleurige, feestelijke ereboog te vormen. Juf Hendrika en Sije bleken echter pech te hebben met hun trouwauto, waardoor zij later dan gepland op ’t Oegh aankwamen. Onder luid gejuich en gezang stapte het bruidspaar onder de ereboog door, waarna in de school feest werd gevierd. De kinderen zongen met hun juffen en meesters een lied, dat speciaal voor het bruidspaar was gemaakt op de wijze van ‘Oeh’ van Miss Montreal en Nielson. Ook stond er een wenskist klaar voor het bruidspaar waar de kinderen hun wensen voor het paar in hadden gedaan. Daarnaast dronken de kinderen samen met het bruidspaar champagne en was er een echte bruidstaart.