Gomarus College krijgt les van Max van den Berg

0
152
Zudihorn gastles Max vd berg-1

ZUIDHORN – Twee klassen van het Gomarus College in Zuidhorn kregen vorige week een bijzondere les voor hun kiezen. Commissaris van de Koning Max van den Berg verzorgde een gastles voor de 4e klas Havo/Vwo en de 3e klas Theoretische Leerweg. Na een korte introductie over zichzelf en zijn carrière, beantwoordde Van den Berg vooral de vele vragen die de leerlingen hem stelden. Van ‘Heeft u vaak contact met de koning?’ tot ‘Wat kunnen de Provinciale Staten betekenen voor een plaats als Zuidhorn?’ en een vraag als ‘Waarom merken wij niet veel van de Provinciale Staten?’ werd op hem afgevuurd en tot tevredenheid beantwoord. Zijn gastlessen maken deel uit van zijn scholentour, een ronde die hij langs meerdere voortgezet onderwijsscholen in de provincie maakt.