Haagse regeldruk zorgt voor ‘speeltuinenbeleid’

0
301

LEENS – De gemeente De Marne heeft vanaf heden een heus speeltuinenbeleid. De gemeenteraad vergaderde hier afgelopen dinsdag over. Het zorgde voor scheve gezichten. Met name bij de VVD waar Attje Waal zich afvroeg waar het eigenlijk allemaal om ging. Volgens haar is de hele gemeente een speeltuin voor kinderen. Wethouder Kor Berghuis (CDA) zei niet anders te kunnen. “Ook ik denk soms ‘waar hebben we het eigenlijk over?’. Een kind mag zich blijkbaar niet meer bezeren. De verantwoordelijkheid wordt steeds bij de gemeente neergelegd.” Daarom stemde de raad afgelopen week in met een nieuw beleid, waarbij ook informele speeltuinen toegestaan zijn. Dit zijn speeltuinen die grotendeels uit natuur bestaan. Deze speeltuinen hoeven aan veel minder eisen te voldoen da de reguliere speeltuinen.