Jongeren organiseren zelf pannatoernooi

0
405
Eastermar - pannakooitoernooi

EASTERMAR – De pannakooi in Eastermar was zaterdagmiddag het toneel van een pannakooitoernooi ten bate van het onderhoud van de pannakooi. De organisatie van het toernooi lag in handen van een groep vrienden (Jelmer Dijkstra, Jurre Dam, Jelte Heidbuurt, Cor Zuidema, Max Dam, Johannes Couperus, Mike Okkema, Jelke Bakker en Wichard Benedictur), die zelf regelmatig gebruik maken van de pannakooi en zich ergeren aan de modder rondom de kooi. Omdat zij graag zouden zien dat er rondom de kooi bestrating komt te liggen, organiseerden zij dit toernooi, waar vijf teams aan mee deden. Miranda Tamminga van KEaRN ondersteunde de jongens bij het organiseren van het toernooi. ‘Maar eigenlijk heb ik bijna niets hoeven te doen, ze hebben zelf alles geregeld!’ De jongens zijn van plan om vaker dingen te organiseren ten bate van de pannakooi. ‘Bijvoorbeeld in de winter rondjes om de ijsbaan schaatsen,’ zegt Max Dam.