MBO’ers krijgen workshop ploegen

0
128
BUITENPOST - workshop ploegen

BUITENPOST – Op uitnodiging van het Fries Ploeg Comité kregen MBO studenten Akkerbouw en Loonwerk van het Nordwin College in Buitenpost een workshop Ploegen aangeboden, ter voorbereiding op de Friese Ploegkampioenschappen in Sint Jacobiparochie. Tijdens de workshop kregen de jonge agrariërs uitleg van ervaringsdeskundigen, namen ze een kijkje achter de schermen van het kampioenschap en konden ze met deelnemers meelopen om te zien welke voorbereidingen en strategieën gebruikt werden om het beste resultaat uit een combinatie te halen. De studenten kregen van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven uitleg bij de machines. De MBO-ers konden in tweetallen met een ervaren bestuurder van de combinatie meerijden en het ploegen ervaren vanuit de cockpit van de trekker. Na afloop van de workshop keken de studenten op het wedstrijdterrein hoe de deelnemers aan de kampioenschappen het er vanaf hadden gebracht.