Niehove in het donker verkennen

0
120

NIEHOVE – Zaterdag 26 oktober organiseert de gemeente Zuidhorn de Nacht van de Nacht. Het programma begint om 20.00 uur met een lezing over het nut van duisternis voor mens en natuur. Staatsbosbeheer verzorgt deze lezing in café Eisseshof in Niehove. Aansluitend vindt een dorpswandeling door Niehove plaats onder leiding van dorpsgids Lammert Top. Tijdens deze avond zal de straatverlichting in Niehove uit zijn. Het programma duurt tot 22.00 uur en wordt afgesloten met een hapje en een drankje in café Eisseshof.

De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder.

Opgeven kan via www.nachtvandenacht@zuidhorn.nl of (0594) 508782. Er is plek voor maximaal 80 personen, opgave is mogelijk t/m 24 oktober.