PvdA en GL Grootegast: Novatec begroot te optimistisch

0
106

GROOTEGAST – Raadsleden van de PvdA en GroenLinks vermoeden dat de begroting van Novatec voor 2014 wel eens te rooskleurig kan zijn. Hun zorgen werden vorige week tijdens de raadsvergadering geuit. “We vragen ons af of dit niet te ambitieus is. We wensen een stukje realisme te zien in de stukken. Het ziet eruit als een prima zaak, maar dat is pas zeker als het lukt,” zei Jan Wessels. (GL). Ook de PvdA had zorgen. Myra Eeken vroeg zich af of medewerkers van Novatec niet via een achterdeur weer bij de gemeente binnenkomen als hun nieuwe baan verdwijnt. Voor burgemeester Kor Dijkstra (CDA) staat vast dat niemand tussen het wal en het schip mag raken. Het terugbrengen van de bijdrage per cliënt van Novatec naar nul zag hij niet gebeuren. “We zitten daarvoor met teveel vaste kosten als personeel en gebouwen. Pas in 2018, als de herintreding in werking gaat, zal Novatec ‘finito’ zijn.”