Rhythmgirl Iris Hoekstra promoveert

0
167
DOKKUM - promotie Iris Hoekstra

DOKKUM – De solisten van de Rhythmgirls hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan de twirl/majorettewedstrijd in Lelystad. Voor deze dames was het de laatste wedstrijd in dit succesvolle seizoen. Iris Hoekstra behaalde in de preteen beginner klasse de eerste plaatst. Zij behaalde 70,1 punten wat promotie betekent naar de intermediate klasse. De tweede plaats was voor Durkje Cuperus met 69,2 punten. Beide dames gaan naar de voorrondes van het NK in december. Ook Gerda Cuperus mag naar deze voorrondes. Zij wist op het onderdeel solo één baton met overmacht de eerste plaats te behalen. Zij kreeg maar liefst 79,6 punten van de jury. Daarmee was ze 0,4 punten verwijderd van promotie naar de advance (hoogste) klasse. In de junior intermediate was er een tiende plaats voor Froukje Cuperus en een elfde plaats voor Anita de Vries. Vanwege een ’s ochtends opgelopen blessure kon hun deelname met het duo zaterdag niet doorgaan. In de vorige wedstrijden hebben zij echter genoeg punten gehaald om als duo deel te mogen nemen aan de voorrondes van het NK.