VV Kollum in de race voor nieuwe kleedboxen

0
1322
KOLLUM - VV Kollum

Voorzitter roept regio op te stemmen

KOLLUM – De voetbalvereniging VV Kollum maakt kans op een donatie van de Klaas Jan Huntelaar Foundation. Met die donatie kan de club twee nieuwe kleedboxen gaan bouwen. De club diende bij de Klaas Jan Huntelaar Foundation hun project in, en werd, samen met nog zeven projecten van voetbalverenigingen, geselecteerd. De club heeft stemmen nodig om de donatie te kunnen winnen. Momenteel staat VV Kollum op de tweede plaats in de ranking, met slechts een paar stemmen verschil met de huidige nummer één.

Met de kleedboxen zoals die nu zijn, is de voetbalvereniging niet meer tevreden. De kleedboxen zijn sterk verouderd, en voldoen niet meer aan de huidige energiewensen. De kleedboxen die de club nu heeft, hebben het energielabel D. De nieuwe kleedboxen moeten het energielabel A krijgen. Vanwege de sterke groei in het aantal vrouwelijke leden is de wens voor twee nieuwe kleedboxen groot, vertelt voorzitter Bauke Schat. ‘Niet alleen voor ons eigen leden is het beter dat we nieuwe boxen krijgen, maar ook voor de gasten die bij ons komen voetballen. Ook hen willen we een prettige omgeving bieden om in om te kleden en te douchen.’ Een paar jaar geleden begon VV Kollum met een totaal renovatieplan. De wens was om vanwege de kosten de hele bouw in één keer aan te pakken. Dat dit niet realiseerbaar is blijkt inmiddels. ‘Het was financieel aantrekkelijker geweest wanneer we al onze wensen in één keer uit zouden kunnen voeren. Dit blijkt jammer genoeg niet te kunnen. We zijn bij de bank geweest voor een lening, maar daar wil men dat de gemeente garant staat voor een gedeelte van de kosten. Dat kan de gemeente jammer genoeg niet doen. Daarom hebben we het hele plan opgedeeld in deelplannen, en zijn we van plan deze één voor één uit te voeren. De bouw van twee nieuwe kleedboxen voor de damesspelers stond daarbij op de hoogste plaats op ons verlanglijstje,’ vertelt Schat. De mogelijkheid om nu door middel van de wedstrijd van de Klaas Jan Huntelaar Foundation een bedrag van 18.750 euro binnen te halen voor de bouw van twee kleedboxen, kwam dan ook als geroepen. Bij VV Kollum is men nu fanatiek bezig om stemmen te werven voor hun project. Ook verenigingen uit de regio wordt opgeroepen om te stemmen voor het project van VV Kollum. ‘Ons project is het enige project in Friesland dat mee doet aan deze wedstrijd. Wanneer verenigingen uit de buurt op ons stemmen verliezen zij daar zelf niets mee, en wordt een bezoek aan onze club er ook voor hen alleen maar beter op. Dat komt de leefbaarheid van de regio ten goede. Wij hopen van harte dat heel Noordoost Friesland als één man achter VV Kollum staat. We hebben de steun van andere clubs hard nodig. De huidige nummer 1 is een club in het Gelderse Oosterhout. Dat is een veel grotere club met een veel grotere achterban.’ Met de mogelijke donatie van de Klaas Jan Huntelaar Foundation is VV Kollum er echter nog niet. ‘De Foundation staat bij winst garant voor ongeveer 75% van de totale kosten. De overige 25% moet de vereniging zelf bij elkaar zien te krijgen. Dat gaan we op verschillende manieren doen. Zo starten we binnenkort in samenwerking met de winkeliers van Kollum met een voetbalplaatjesactie.’ Tot 20 december is het mogelijk te stemmen op het project van VV Kollum. Wanneer VV Kollum de donatie wint willen zij nog in de winterperiode beginnen met de bouw van de nieuwe kleedboxen. ‘Maar eerst is het van belang om de financiën zodanig op orde te krijgen dat het ook echt mogelijk is om te gaan bouwen,’ zegt Schat. Na de bouw van de kleedboxen is het volgende doel om een kunstgrasveld aan te leggen, en ook voor daarna heeft de club verschillende dromen en doelen. ‘We zijn bezig om een goed vrijwilligersbeleid op poten te zetten, zodat de lasten door een grote groep mensen gedragen kunnen worden. We hopen in de toekomst nog veel meer te kunnen betekenen voor Kollum en de regio. Zo denken we er aan om de accommodaties meer multifunctioneel in te zetten. De kantine wordt op verschillende tijdstippen iedere week niet gebruikt. Dan zouden er bijvoorbeeld best activiteiten voor ouderen plaats kunnen vinden. Er zijn daar genoeg mogelijkheden voor.’ Stemmen voor het project van VV Kollum kan via de website www.klaasjanhuntelaarfoundation.nl/projecten. Het enige wat er voor nodig is om te stemmen is het invullen van een geldig e-mailadres, en vervolgens de stem te bevestigen.