WTOC verslaag Hardegarijp en klimt naar tweede plek op de ranglijst

0
164
OUDWOUDE - voetbal

Amateurvoetbal

REGIO – Weinig amateurvoetbal dit weekend. Er werd namelijk beperkt ingehaald en gebekerd. Opvallend: WTOC doet het goed dit seizoen. Nu werd Hardegarijp met 3-1 aan de zegekar gebonden en is de tweede plek op de ranglijst een feit.

In de tweede klasse speelde Rijperkerk met 1-1 gelijk tegen VVI. Het betekende alweer het vierde gelijke spel voor Rijperkerk. In de eerste fase van de wedstrijd was Rijperkerk duidelijk de bovenliggende partij, zonder dat dit tot heel veel uitgespeelde kansen leidde. Zoals zo vaak in de voetballerij viel het doelpunt aan de andere kant, pal voor rust: 0-1. De thuisclub ging na de thee furieus op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er ook snel via Joute van der Meulen. Daarna was het duel in evenwicht en kregen beide ploegen wel kansen, maar werd er niet meer gescoord.

WTOC won met 3-1 van Hardegarijp. De zege was verdiend, al was de kansenverhouding in evenwicht. Het energieke WTOC kreeg in de eerste helft weinig kansen, maar opende wel de score. Jilles Keizer schoot een vrije trap ineens en prachtig binnen: 1-0. Daarvoor had Tedo de Bruin al een goede kans namens de hardwerkende thuisclub gemist. Toch werd het voor de rust gelijk. Rik de Groot soleerde prachtig door de WTOC-defensie en liet de sterke doelman Geoffrie Hoiting kansloos: 1-1. Hardegarijp raakte bovendien pal voor rust nog de paal. Jilles Bosma zette de gastheren na de twee op 2-1, na goed voorbereidend werk van Berend Jan Prins. Diezelfde Prins besliste niet veel later het duel door hard de 3-1 binnen te schieten. En dus kan trainer Marten Brandsma trots zijn op de ploeg en op de tweede plaats.

Friese Boys won knap met 2-0 bij Leovardia in Leeuwarden. Hoewel beide ploegen kansen kregen, was de overwinning gezien het spelbeeld wel terecht. De treffers namens Friese Boys kwamen op naam van Erik Hilboezen en Marten Starkenburg.

Op zondag kwam Bergum op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Achilles 1894. Met het punt moest de ploeg van trainer Jan Bruin tevreden zijn, de gasten kregen namelijk de beste kansen. Zo werd in het tweede bedrijf tot twee keer toe een bal van de lijn gehaald. Surhuisterveen verloor van de nummer twee op de ranglijst – FFS- met 2-0. Op de zege viel weinig af te dingen.

Gebekerd werd er ook, zaterdag. Zo won Kollum kinderlijk eenvoudig met liefst 9-0 van het gehavende en nogal jeugdige GSVV. De thuisclub wist het twintig minuten droog te houden, maar toen ging de schiettent goed los. Marinus Hoekstra was verantwoordelijk voor de 0-1, 0-2 en 0-3 en Adrian Heslinga bepaalde de ruststand op 0-4. Kollum nam na de rust bepaald geen gas terug en via Hein van Marrum, Joop Pijnacker- die veel kansen miste- Danny Nicolai, Robbert Lietmeijer en verdediger Wierd de Vries werden uiteindelijk net de dubbele cijfers niet gehaald: 0-9. Voor eersteklasser Buitenpost zit het bekeravontuur er op. In Drachten verloor de ploeg van trainer Patrick Swart met 3-1 van Hoofdklasser Drachtster Boys. De uitslag was conform het wedstrijdbeeld, al voetbalde Buitenpost heel aardig mee. De enige treffer van de gasten kwam op naam van Dorjan Berisha.

Programma zaterdag: SVZW – Harkemase Boys, Buitenpost – Noordscheschut, BCV – Omlandia, ’t Fean’58 – Rijperkerk, Trynwalden – Broekster Boys, Veenwouden – Kollum, QVC – Minnertsga, Berlikum – Oudehaske, Dokkum – Zwaagwesteinde, WTOC – Grijpskerk, Hardegarijp – RWF, Be Quick Dokkum – LEO, Leovardia – FC Grootegast, Oostergo – Anjum, ASC’75 – Opende, GSVV – Birdaard, Ternaard – Friese Boys, De Lauwers – Drogeham, Ropta Boys – VCR.

Zondag: Nieuw Buinen – Bergum, Harkema Opeinde – Trynwalden, Surhuisterveen – Irnsum.