Alzheimerpatiënten kunnen bij ‘Bij Joop’ terecht

0
139

KOLLUM – Bijna iedereen kent wel iemand met de ziekte Alzheimer. Als familie wil men maar één ding: dat de partner, vader, moeder, opa of oma zich goed voelt en zo weinig mogelijk beperkt wordt in zijn of haar vrijheid. Het is emotioneel en fysiek vaak zwaar om de zorg voor alzheimerpatiënten alleen te dragen, maar veel mensen vinden de stap naar een zorginstelling wel heel groot. ’Bij Joop’ in Kollum zorgt ervoor dat mensen met Alzheimer mee kunnen doen met activiteiten als fietstochten, de tuin verzorgen, struinen over de markt en met elkaar en voor elkaar een heerlijke lunch of maaltijd te verzorgen. De professionele begeleiding van ‘Bij Joop’ ontvangt dagelijks gasten en biedt rust, structuur en een tweede thuis. Gasten zijn van harte welkom op de Hammeren 41, 9291 PC Kollum op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur. Naast de mogelijkheid om een dag bij ‘Bij Joop’ te boeken kunnen onze gasten ook een deel van de dag verblijven, van 9.00 uur tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot 19.00 uur (andere tijden in overleg). ‘Bij Joop’ biedt ook de gelegenheid tot een overnachting wanneer de zorgdrager bijvoorbeeld een weekendje weg wil. Bij ‘Bij Joop’ is het mogelijk dat de zorgdrager zelf in alles kan voorzien, maar verblijven kan ook via een persoongebonden budget. Wanneer men hulp nodig heeft bij aanvragen helpt men bij ‘Bij Joop’ graag. Ook kan men helpen bij de noodzakelijke contacten met het CIZ en het Zorgkantoor. Kijk voor meer informatie op www.bij-joop.nl of bel 0511-451330.