Bert Schaap

0
301
DSK_STRK-p09.pdf - Adobe Acrobat Pro

Menigeen zal denken: Bert Schaap, wie is dat eigenlijk? Bij het zien van de foto weet u als lezer echter genoeg. Schaap is namelijk beter bekend als zanger Burdy, die culturele hoogstandjes als ‘De Vissers van Zoltkamp, ‘Sayonara’ en ‘Met mien ogen dicht’ heeft geproduceerd. Burdy uit Ulrum was tot enkele jaren geleden melkboer, wat hem de titel De Zingende Melkboer opleverde. Toen de handel instortte had zijn broer geen andere keuze om alleen verder te gaan met het familiebedrijf. Niet getreurd, want Burdy zet als het een echte Groninger betaamt gewoon door. Het heeft hem zelfs iets opgeleverd, want de Ulrummer is genomineerd voor de Party Awards in de categorie Party Artiest 2013. Burdy kan na 21 jaar op de bühne de titel voor het eerst in de wacht slepen. Stemmen is zeker mogelijk via www.partyawards.nl/stemmen. Daar houdt het niet mee op, want de zanger heeft onlangs een nieuwe single uitgebracht. De Mastersound Studio in Eelde was het decor waar het pareltje ‘Ons Stamcafé’ is geproduceerd. Meer informatie over de zanger is te vinden op www.burdy.eu.