De mooiste konijnen en duiven in de Trimmer

0
153
DOKKUM - kleindierenshow

DOKKUM – In sporthal de Trimmer in Dokkum werd van donderdag tot en met zaterdag een kleindierenshow georganiseerd door de Pluimvee- en konijnenfokkersvereniging Frisei Dokkum e.o. Maar liefst 711 dieren, gefokt door hobbyfokkers waren in de sporthal te bekijken. Er waren vogels als sierduiven, watervogels en siervogels te zien, knaagdieren zoals konijnen, cavia’s en Vlaamse reuzen. De dieren werden gedurende de show door een vakkundige jury beoordeeld. Rein Halbersma had de eer de mooiste Vlaamse reus gefokt te hebben. ‘De dieren worden onder andere beoordeeld op de vacht, de kleur en de bouw. Deze Vlaamse reus bleek daaruit de mooiste te zijn,’ aldus Halbersma. Halbersma gaat vaker met zijn konijn naar dierenshows. ‘Ongeveer één keer per maand. Je wilt de dieren ook niet teveel belasten. Volgende maand ga ik naar Zuidlaren, daar wordt een enorme dierenshow gehouden met maar liefst 10.000 dieren.’ Volgens voorzitter van de vereniging Germ Durk de Vries is de kleindierenshow ook dit jaar weer een succes. ‘Met name op vrijdag zijn er veel mensen langs geweest om even een kijkje te nemen.’