Halloweenpompoenen maken in het Fries Landbouwmuseum

0
232
Filmpje - pompoenen earnewald 1

EARNEWÂLD – In het Fries Landbouwmuseum in bezoekerscentrum De Alde Feanen van It Fryske Gea werd op donderdagmiddag een gezellige activiteit gehouden voor kinderen. Ook waren er veel ouders meegekomen naar het museum. Onder begeleiding van een vrijwilliger van It Fryske Gea konden de kinderen een griezelpompoen maken. Nadat de kinderen en hun ouders meer hoorden over de achtergrond van pompoenen en het Halloweenfeest was het tijd om de pompoenen uit te hollen, schoon te maken en vervolgens een gezichtje eruit te snijden. Ongeveer twintig kinderen deden deze middag mee met deze activiteit. It Fryske Gea organiseert vaker activiteiten voor kinderen. Zo worden er binnenkort vetbollen gemaakt en zijn er geregeld excursies door het natuurgebied.