Harkemase Boys rukt op, Be Quick Dokkum verplettert FC LEO

0
136

REGIO – Harkemase Boys deed zaterdag prima zaken door in Wierden met 1-0 te winnen van het ambitieuze SVZW. Daardoor schuift de ploeg van trainer Willem Brouwer op naar de derde plaats op de ranglijst. Be Quick Dokkum won de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC LEO uit Leens met liefst 6-0.

Harkemase Boys had het zaterdag best lastig in Wierden. De thuisclub was gevaarlijk en had individueel veel kwaliteit. Een schitterende vrije trap van Robin Huisman de Jong in het eerste bedrijf bleek achteraf genoeg voor de kleine zege: 0-1. Zaterdag spelen de Harekieten opnieuw een topper, als koploper SC Genemuiden naar De Bosk komt. BCV blijft het gewoon prima doen in de eerste klasse. Zaterdag werd op eigen veld een andere debutant- Omlandia- met 3-1 verslagen. Aanvankelijk waren de bezoekers wat beter. Deni van Dalsem zette de ploeg uit Ten Boer dan ook terecht op 0-1. Daarna was het woord aan BCV. Jelte van der Wal bepaalde de ruststand op 1-1 en twee minuten na de onderbreking maakte de sterke Joeke de Vries de 2-1. Na een uur spelen besliste opnieuw Van der Wal de wedstrijd: 3-1.

Buitenpost won van Noordscheschut: 2-1. De winnende viel in de vierde minuut van de ruim bemeten blessuretijd en werd gemaakt door Sip Jaap Bos. Daarvoor was Buitenpost de betere ploeg gebleken, al openden de gasten al na twee minuten de score. Via Alex van der Veen stond het halverwege weer gelijk. Buitenpost miste na de rust een handvol kansen en net toen iedereen dacht aan een gelijkspel, sloeg Bos – na een scrimmage- toe. Heerlijke en belangrijke punten voor de ploeg van trainer Patrick Zwart. Kollum verloor de uitwedstrijd tegen Veenwouden met 2-1. Joop Pijnacker maakte het enige doelpunt namens de gasten, die al met al verdiend verloren. Kollum speler Danny Nicolai haalde het einde van de wedstrijd- net als een speler van de thuisclub- niet. Hij kreeg twee keer geel en kon voortijdig onder de warme douche. Trynwalden verloor opnieuw. Nu bleek op eigen veld koploper Broekster Boys een maatje te groot: 2-5. Peter Talsma zette Trynwalden nog wel op voorsprong, vijf minuten later was het alweer 1-2, en niet heel veel later werd het zelfs 1-3. Marco Lekkerkerker bepaalde de ruststand op 2-3. Na de thee bleken de gasten gewoon beter, al kreeg de thuisclub gedurende de negentig minuten best veel kansen. Trynwalden speler Symen Hoekstra haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg een rode kaart. Be Quick Dokkum verpulverde op eigen veld rode lantaarn FC LEO: 6-0. Bij rust was het al 4-0 voor de ontketende formatie van trainer Henk Konings. Na een kwartier was het overigens al 3-0 door goals van Thomas Reitsma (in de eerste minuut), Gert Jan Koopmans en Marcel Stormer (kopbal). Freek Wouda bepaalde de theestand op 4-0. Na de rust bepaalde Janco Wiersma met twee goals de eindstand op 6-0. WTOC blijft maar winnen. Nu werd Grijpskerk- toch geen kinderachtige ploeg- met 3-0 opgerold. Alle doelpunten vielen in een door WTOC voortreffelijk gespeelde eerste helft. Berend Jan Prins maakte de 1-0 uit een strafschop, daarna beslisten Jitze Keizer en Tedo de Bruin de wedstrijd en staat WTOC op een keurige tweede plaats. Hardegarijp won in een bijzonder matige wedstrijd met 1-0 van RWF. Feitelijk was het doelpunt het enige hoogtepunt van de wedstrijd. Dat doelpunt kwam op naam van Rick de Groot, die de doelman van RWF met het hoofd kansloos liet. Dokkum kwam op eigen terrein niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Zwaagwesteinde. Dokkum keek twee keer tegen een achterstand aan, maar maakte dus twee keer gelijk. Gezien het wedstrijdbeeld was een gelijkspel ook de enige juiste uitslag. De doelpunten namens Dokkum kwamen op naam van Martijn Jongeling en Jan Gerrit Tacoma. Friese Boys won de uitwedstrijd bij Ternaard met liefst 4-1. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, waren beide ploegen in balans. Grote verschil was het benutten van kansen. Ternaard kreeg genoeg kansen, maar scoorde alleen via Taeke Jan Keegstra. Friese Boys was veel effectiever en doelpuntte middels Erik Hilboezen en Sander Hoekstra, die er beiden twee maakten. ASC’75 won nipt van hekkensluiter Opende. Na een 1-1 ruststand besliste Marco de Haan het matige duel een kwartiertje voor tijd. De bezoekers waren in de eerste helft via Hendrik de Zwart op voorsprong gekomen. Tamme de Boer maakte daarna koppend gelijk. Al met al was de zege terecht, al was er van goed voetbal nooit echt sprake. Ropta Boys verloor op eigen veld met 2-8 van VCR. Bij rust was het 1-1. Ropta Boys zakte na de rust gigantisch door het ijs en zag de ene na de andere goal binnenvallen. Namens de voor rust niet eens slecht spelende thuisclub doelpuntte Geert Linthof twee keer. Abe Dreyer was bij de gasten de gebraden haan door drie keer te scoren. Op zondag verloor Bergum met 3-1 van titelkandidaat Nieuw Buinen. De zege was terecht, al namen de gasten wel de leiding toen Klaas de Boer een vrije trap binnenschot: 0-1. Daarna maakte topscorer Jeroen Buurke de 1-1 en 2-1 en besliste Gert Lukens het matige duel in het voordeel van de gastheren. Harkema Opeinde won op eigen veld met 4-3 van Trynwalden. Het duel kon alle kanten op. De zege voor de thuisclub was dan ook wat gelukkig. Michael Oost zette de thuisclub op een 1-0 voorsprong maar via Stefan Tabak en Rene Kalsbeek kwamen de bezoekers na de rust op 1-2. Oost tekende voor de gelijkmaker en Blend Barzinghi en Wesley de Vries zetten de ploeg uit Harkema zelfs op een 4-2 voorsprong. Opnieuw Kalsbeek maakte het duel nog even spannend, het bleef uiteindelijk bij 4-3. Surhuisterveen verloor thuis met 4-3 van Irnsum en met name van Julius Huistra, die alle treffers namens de bezoekers maakte. Surhuisterveen kwam snel op 1-0 door Leon van Dijk, maar de gasten liepen daarna uit naar 1-3. Surhuisterveen – de betere ploeg- kwam vervolgens knap op gelijke hoogte door Wilbert Huitema en wederom Leon van Dijk. Een vrije trap van de sterke Huistra besliste het duel onverdiend in het voordeel van de bezoekers.