Huize Pama viert feest voor bijzonder huwelijksjubileum

0
147
Opende 60jarig huwelijk-1

OPENDE – En ‘opeens’ stond burgemeester Kor Dijkstra van de gemeente Grootegast op de stoep. Het echtpaar Sieger en Eelkje Pama waren vorige week woensdag 60-jaar getrouwd en dat was voldoende reden voor de burgervader om een cadeau aan de Pama’s aan te bieden. Deze werd hartelijk in ontvangst genomen, waarop de burgemeester nog een kopje koffie meedronk met het paar.

Op 23 oktober 1953 trouwden Sieger en Eelkje Pama. Ze kenden elkaar omdat ze beiden opgroeiden in Opende en er ruim zestig jaar later nog steeds wonen. De heer Pama was boer en hij werd ondersteund door mevrouw Pama. Op de heuglijke dag ontvingen de twee ook nog een bericht van de koning en de koningin, die het stel eveneens feliciteerde met dit bijzondere feit. Naast de betreffende woensdag 23 oktober hield het nog niet op, want afgelopen zondag werd het jubileum met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen gevierd in Leeuwarden.