Nieuwe-, tweedehands- en elektrische fietsen bij AWT Tweewielers

0
228
AWT Tweewielers

TERNAARD -  Vorig jaar april sloot het kantoor van de Rabobank aan de Holwerterdyk 2 haar deuren. Korte tijd later werd het pand te koop aangeboden, en sinds begin van dit jaar mag Arjen Werkhoven (36) zich de nieuwe eigenaar noemen. Hij heeft het pand inmiddels samen met zijn vrouw Bettie omgetoverd tot een speciaalzaak in gebruikte- en nieuwe tweewielers. Onder de handelsnaam AWT tweewielers worden diverse producten en diensten aangeboden. Ongeveer tien jaar geleden begon Arjen elders in het dorp met het repareren en verkopen van tweewielers. Dit gebeurde hoofdzakelijk in de avonduren en op zaterdag, want hij had daarnaast nog een baan bij een groothandel in Dokkum. De laatste tijd werkt hij nog drie dagen in de week voor een collega in de branche, en de rest van de tijd besteed hij aan zijn eigen bedrijf. De administratieve zaken worden door zijn vrouw Bettie Werkhoven – van der Heide geregeld, waardoor Arjen zich volop met de praktische werkzaamheden kan bezighouden. Via een eigen website (www.awtshop.nl) en Marktplaats worden zowel nieuwe als gebruikte tweewielers aangeboden. Hoewel hij de handel via internet in de toekomst verder wil uitbouwen, ligt het eerste belang van Arjen toch bij het eigen dorp en de nabije regio. ‘Fietsen zijn een blijvend vervoermiddel en daarom zien wij, ondanks de huidige economische crisis, voldoende mogelijkheden om vanuit Ternaard onze klanten te bedienen. Want niet alleen vanuit eigen dorp, maar ook vanuit de nabijgelegen dorpen maken mensen graag gebruik van onze diensten.’ Naast het leveren en repareren van al of niet gemotoriseerde tweewielers , kan men bij AWT ook terecht voor onderhoud aan bijvoorbeeld een grasmaaier. In de wintertijd kan men er niet alleen terecht voor het slijpen van schaatsen, maar zijn er ook volop nieuwe schaatsen te koop. Ook het gebruik van elektrische fietsen neemt toe. Oudere mensen besluiten steeds vaker om gebruik te maken van deze vorm van fietsen, waardoor men relatief veel grotere afstanden kan overbruggen. Ook de vaak aanwezige harde wind in het Waddengebied zal hier zeker een rol in spelen. Al met al ziet AWT tweewielers de toekomst met vertrouwen tegemoet, alleen wil Arjen nog wel een opmerking kwijt: ‘Naar mijn mening wil de gemeente Dongeradeel altijd te snel jonge ondernemers naar Dokkum toe trekken, waardoor de levendigheid in de dorpen verdwijnt. Ook hier in Ternaard zijn er nog voldoende vestigingsmogelijkheden voor ondernemers, maar helaas worden die momenteel niet benut. Naar mijn idee wordt zo de krimp bevorderd in plaats van tegengewerkt. En dat zou verschrikkelijk jammer zijn!’