Solar-Systemen.nl uit Surhuisterveen uitvoerder prestigieus project

0
214
SURHUISTERVEEN - solarsystemen 2

SURHUISTERVEEN – De Provincie Fryslân streeft er naar om vanaf het jaar 2020 geheel onafhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen zoals olie en gas. Om dit te stimuleren, zijn zij samen met de gemeenten Tytsjerksteradiel, Leeuwarderadiel, Dantumadiel, Boarnsterhim, Littenseradiel en Menameradiel een project gestart onder hun medewerkers. De ambtenaren van zowel de Provincie als deze zes gemeenten konden door middel van een Europees aanbesteding PV-prive-project gezamenlijk zonnepanelen inkopen. De actie was bedoeld voor medewerkers met een eigen woning. Zij konden een complete zonnestroominstallatie, inclusief montage en tien jaar systeemgarantie tegen een vaste prijs inkopen. Zowel de levering van de zonnepanelen als de installatie daarvan wordt gerealiseerd door Solar-Systemen.nl uit Surhuisterveen.

‘Samen met het bedrijf Tenten Solar uit Lichtenvoorde hebben wij ingeschreven op dit project. Wij zijn uiteindelijk uitgekozen om dit project uit te voeren,’ vertelt Radboud Abma, algemeen directeur van Solar-Systemen.nl. Over de keus voor een bedrijf uit Lichtenvoorde ontstond eerst onbegrip bij andere Friese bedrijven die op dit project hadden ingeschreven. Zij vonden het een gemis voor de regionale economie dat het project door een niet-Friese partij zou worden uitgevoerd. ‘Voor deze bedrijven was het eerst niet duidelijk dat Tenten Solar samenwerkt met Solar-Systemen.nl. Maar de uitvoering van het project wordt wel degelijk gedaan door een Friese partij,’ vertelt Abma.

De totale omvang van het project bevat ongeveer driehonderd woningen die voorzien worden van zonnepanelen. Het project is eind augustus van start gegaan, en sindsdien heeft Solar-Systemen.nl al 250 woningen voorzien van zonnepanelen. Het project is in volle gang, en wordt naar schatting eind november afgesloten. ‘Solar-Systemen.nl is door de Provincie gekozen vanwege onze goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast konden wij goede garanties bieden op de panelen. Ook wanneer ons bedrijf of de fabriek waar de panelen gefabriceerd worden niet meer zou bestaan, hebben we geregeld dat de verzekering de garanties overneemt. Daarnaast doen we aan social return, we schakelen waar nodig derden uit de regio in om het project te realiseren. Wat ook erg belangrijk was in de overweging om voor Solar-Systemen.nl te kiezen was dat wij de Friese taal beheersen,’ vertelt Abma.

Solar-Systemen.nl is gevestigd aan de Meander 32 in Surhuisterveen, waar zij ook een showroom hebben. Solar-Systemen.nl biedt het gehele pakket, zij zijn niet alleen groothandel en toeleverancier in zonnepanelen, omvormers, montagematerialen en complete zonnepaneelsystemen, maar leveren ook de complete installatie. Kijk voor meer informatie over Solar-Systemen.nl op www.solar-systemen.nl.

 

SURHUISTERVEEN - solarsystemen