Tientallen koren op Zangmanifestatie Zuidhorn

0
132

ZUIDHORN – Vijfentwintig koren, waaronder Gospelgroep Rejoice Zuidhorn, zullen zich presenteren tijdens de KCZB Manifestatie Vocaal 2013 zaterdag 2 november te Zuidhorn. De organisatie is in handen van de KCZB Regio Noord. De dag zal plaats vinden in kerkelijk centrum De Rank. Het zangspektakel begint om 11.30 uur en duurt tot 22.00 uur.Gemengde-, mannen-, vrouwenkoren, gospelgroepen en vocaal ensembles met in totaal ruim 700 zangers en zangeressen zullen meewerken aan het evenement. Bekende namen als Vocation Grijpskerk, Vrouwenkoor Pro Musica, Leens, en Chr. Gemengd koor Excultate Deo Grootegast doen mee. De deelnemende koren ontvangen een schriftelijke beoordeling van hun prestaties. Een deskundige jury bestaande uit de heren Rinte te Wies en Jelke Hamersma zullen de koren beoordelen op o.a. zuiverheid, uitspraak, ritmiek, klankgehalte, nuancering en samenzang. Luisteraars van koormuziek zijn van harte welkom.