Walke Hofstee

0
1942
GRIJPSKERK BURUM -Walke Hofstee

Advendo Burum

‘In 2011 kreeg ik een speldje vanwege mijn 60-jarig bestaan als muzikant. Door de jaren heen heb ik bij heel wat brassbands muziek mogen maken en met het stokje mogen zwaaien. Voor deze ene keer zou deze rubriek dan ook beter ‘De man met het stokje’ kunnen heten. Momenteel sta ik aan het roer van Christelijke Brassband Advendo in Burum en het korps in Oldekerk. Daarnaast speel ik nog bij het WHBE. Officieel het dat ensemble het Walke Hofstee Brass Ensemble, maar eigenlijk is die naam me iets te veel eer. Dat ensemble ontstond begin jaren ’90, uit het ‘zo nu en dan eens samen spelen in de kerk’. Twee muzikanten van het eerste uur zijn nog steeds muzikant bij dit ensemble. Advendo in Burum ben ik in het begin van de jaren ’90 bij betrokken geraakt, toen men gebrek had aan een bastubaspeler. Door de tijd heen werd ik reserve-dirigent, voor als de dirigent een keer niet kon, en sinds een jaar of drie ben ik de vaste dirigent geworden. Advendo is een fantastische vereniging. Je maakt ze weinig zó hecht mee. Ik heb bij geen enkel ander korps meegemaakt dat de leden altijd om elkaar verjaardagen denken. Altijd als er iemand jarig is, spelen we ‘Lang zal ze leven’ voor diegene. Daarnaast is Advendo erg uniek omdat bijna alle 28 spelers uit Burum zelf komen, of oud-Burumers zijn. Tegenwoordig kunnen korpsen bijna alleen maar bestaan met behulp van leden uit andere dorpen, dat is in Burum niet het geval. Dat komt ook door Pieter Meindertsma, die de jeugd opleidt. Alle jongeren zijn gek op Pieter. Hij brengt zijn lessen met veel enthousiasme. Wat ook fantastisch is aan Advendo is de achterban. Wanneer Advendo speelt in de kerk in Burum is de kerk altijd vol. Daar heb ik me wel eens over verbaasd. 16 november hebben we in de kerk weer een concert voor onze donateurs. Ook dan kunnen we er van uit gaan dat de kerk weer vol zit. Traditioneel komen we na dat concert altijd naar het dorpshuis in Burum, waar de leden van het korps een toneelvoorstelling geven. Het belooft weer een geweldige avond te worden.’