Home Geen categorie Buitenpost doet het weer in de slotfase, wéér zege BCV

Buitenpost doet het weer in de slotfase, wéér zege BCV

0

Amateurvoetbal

REGIO – BCV blijft boven verwachting presteren in de Eerste klasse. Zaterdag werd de lastige uitwedstrijd in Winsum tegen Viboa met 2-1 gewonnen. Buitenpost pakte een punt in de slotfase, en het was niet voor het eerst dit seizoen dat de ploeg van trainer Patrick Zwart in de extra tijd scoorde. De topper tussen Harkemase Boys en SC Genemuiden werd vanwege de staat van het veld op de Bosk afgelast.

BCV won wat gelukkig bij Viboa. Na 22 minuten openden de gasten de score toen Cor de Jong koppend scoorde: 0-1. Routinier Henri Bierling maakte nog in de eerste helft- uit een vrije trap- de verdiende gelijkmaker. Na de rust leek het duel in 1-1 te eindigen. In de laatste minuut sloeg de ploeg van trainer Uilke Damstra alsnog toe. Robert Stelpstra was de gevierde man: 1-2. Buitenpost hield toch nog een puntje over aan de uitwedstrijd tegen LTC. Na een 1-0 voorsprong en een 2-1 achterstand leek de ploeg van trainer Patrick Zwart tegen een nederlaag aan te lopen. In de achtste minuut van de blessuretijd maakte Dorjan Berisha de niet meer verwachte gelijkmaker: 2-2. En dat maakte de terugreis naar Buitenpost ene stuk aangenamer. Heerenveense Boys en ’t Fean’58 deelden de punten: 4-4. En dat terwijl de gasten uit Surhuisterveen na 35 minuten nog met 4-0 achterstonden! In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd de ploeg van scheidend trainer Jacob Russchen compleet van het veld gespeeld. Na de 4-1 van Auke van der Wal en een rode kaart voor thuisclub speler Vujatovic kantelde het duel. Via Jens Hamstra werd het 4-2. Willem van Kammen maakte de 4-3 en tien minuten voor tijd bepaalde Fokko van der Veer de eindstand van deze knotsgekke wedstrijd op 4-4. Rijperkerk kwam op eigen terrein niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Zeerobben. De gasten uit Harlingen stonden halverwege de wedstrijd met 2-0 voor. Rijperkerk toonde – niet voor het eerst dit seizoen- karakter. Via Stefan Jeurink werd het 1-2 en centrumspits Johannes Meijer bepaalde de eindstand op 2-2. Zeerobben was voetballend overigens wel de betere ploeg, maar daar maalde niemand in Rijperkerk verder om.

Kollum won met 3-0 van Trynwalden. Bij rust was er nog niet gescoord, al kregen beide ploegen voldoende kansen. Na de thee was Kollum beter en na de 1-0 van Hein van Marrum was het verzet gebroken, al kreeg Peter Talsma namens de bezoekers nog wel een uitgelezen kans op 1-1. Hij schoot echter voor een leeg doel over. Joop Pijnacker was de maker van de 2-0 en Robbert Lietmeijer bepaalde met een schoonheid van ene goal de eindstand toch wel terecht op 3-0. Minnertsga en Nijland scoorden zaterdag niet. Daardoor bleef het 0-0. Minnertsga – dat voor zaterdag vier keer op rij gewonnen had- zag trainer Douwe Zondervan achter de hekken gestuurd worden. De trainer had commentaar op de leiding. Be Quick Dokkum is na de eclatante zege op Rottevalle (0-4) geklommen naar de tweede plek op de ranglijst. De zege voor de ploeg van trainer Henk Konings was dikverdiend. De doelpunten kwamen op naam van Marcel Stormer, Gert-Jan Koopmans (2) en Janco Wiersma. Tussendoor miste aanvoerder Jelmer Mullender nog een strafschop. Trainer Konings prees na afloop het team. ‘Bovendien hebben we geen enkele kans weggegeven’, zo liet hij weten. In dezelfde klasse had Hardegarijp geen kind aan de zwakke hekkensluiter LEO uit Leens. Het werd in Groningen 3-0. Hardegarijp is daardoor geklommen naar de derde plek op de ranglijst. Dokkum won de belangrijke uitwedstrijd tegen Grijpskerk met 3-0. Hoewel de cijfers anders doen vermoeden,was er sprake van een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Dokkum bleek echter een stuk efficiënter dan de thuisclub, die nog niet zo lang geleden in de eerste klasse uitkwam. De doelpunten van Dokkum kwamen van de voet van Minne Zijlstra (2) en Thomas Nauta. WTOC verloor de topper in Groningen tegen Gronitas. Het werd 2-1. De zege voor de koploper was allesbehalve verdiend, want WTOC was simpelweg de betere ploeg. Berend Jan Prins drukte het overwicht van de gasten al snel uit in een doelpunt 0-1. Gronitas kwam daarna langszij en ondanks kansen voor de bezoekers leek het duel in 1-1 te eindigen. Totdat spits Sjors van der Meeren in de slotminuut koppend de 2-1 maakte.

ASC’75 kreeg met 4-2 klop van Birdaard. De thuisclub nam een 3-0 voorsprong, maar via Tamme de Boer werd het duel toch nog spannend: 3-2. In de slotfase besliste Birdaard echter de wedstrijd en won zo en passant ook de eerste periodetitel omdat koploper FC Grootegast verrassend punten liet liggen. ASC’75 speler Nico Brandsma haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg twee keer geel. Ternaard verloor met liefst 4-0 van Drogeham. De uitslag was bijzonder geflatteerd. De bezoekers kregen dotten van kansen (Ferwerda, Kingma) maar wisten het net maar niet te vinden. De thuisclub daarentegen ging veel beter met de mogelijkheden om en zo is de uitslag verklaard. FC Grootegast en Ropta Boys kwamen een 0-0 gelijkspel overeen. Wonderlijk, want de thuisclub was veel en veel beter. Met name in de eerste helft kreeg Ropta Boys totaal geen grip op het aanvalsspel van de koploper en zeker verdediger Yorrick Elzinga kende een heel lastige middag. FC Grootegast vergat echter het allerbelangrijkste in de voetbalsport: scoren. De spitsen van de bezoekers – Rispens en Braaksma- kamen gedurende negentig minuten amper in het stuk voor. Ropta Boys vierde het punt dan ook als een zege. Friese Boys en GSVV sloten een aantrekkelijke wedstrijd af met een 2-2 gelijkspel. Friese Boys nam voor de rust via Sander Hoekstra een 1-0 voorsprong. Na de thee was GSVV echter de duidelijk betere ploeg, Via Lammert Jan Brandsma en Klaas Ykema werd het 1-2. Weer Hoekstra bepaalde de eindstand op 2-2 en daar mocht vooral Friese Boys content mee zijn. Anjum won op eigen veld met 4-2 van Leovardia. Beide ploegen speelden vol op de aanval en dat leverde een aantrekkelijk kijkspel op. Namens Anjum scoorden Bauke Holwerda, Sietze Jansma (2) en Johan Broersma. De treffer van Holwerda betekende de 127e in zijn carriere bij Anjum. Een bijzonder knappe prestatie.

Op zondag won Bergum met 4-2 van FC Wolvega. Binnen negen minuten stond Bergum door een eigen doelpunt en een treffer van Klaas de Boer met 2-0 voor. De gasten toonden echter veerkracht en kwamen terug tot 2-2. Weer een eigen goal betekende de 3-2, waarna Henny Bouius de wedstrijd besliste door de 4-2 te maken. Harkema Opeinde won met 1-4 bij Harlingen en lijkt daardoor in vorm voor de topper van zondag tegen koploper DTD. Harkema Opeinde is ondertussen opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. De treffers kwamen op naam van Danny Metz (volley), Melvin Bosma (zijn eerste van het seizoen), Blend Barzinghi en Sjirk Bruining. Surhuisterveen verloor zondag met 1-0 van Renado. De nederlaag was onterecht want de bezoekers kregen de beste kansen. De thuisclub scoorde uit een strafschop. Wilbert Huitema leek namens de gasten te scoren. Zijn treffer werd echter vanwege buitenspel geannuleerd. En daar waren de meningen nogal verschillend over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here