Het Fûgellân op zijn kop voor zieke Cortidaan

0
835
DOKKUM - defilé cortidaan 2

‘We hopen dat dit een dag is geworden om nooit te vergeten’

DOKKUM – 68 autocrossers en 8 vrachtwagenchauffeurs kwamen zaterdag naar Dokkum om de 24-jarige Cortidaan van der Veen een onvergetelijke dag te bezorgen. Cortidaan is al enige tijd ernstig ziek. Zijn voormalige buurman Wieger Postma besloot daarom om voor zijn buurjongen een defilé te organiseren met autocrossers. ‘Cortidaan is een groot fan van de autocross. Vanwege zijn ziekte lukt het niet meer om een autocross te bezoeken. Daarom dacht ik: Laat ik de autocross dan maar naar Cortidaan brengen,’ vertelt Postma. Aan de oproep van Postma werd massaal gehoor gegeven. Tientallen coureurs uit heel Friesland verzamelden zaterdag in ’t Fûgellân, waar zij later langs Cortidaans huis zouden rijden. Naast de tientallen auto’s kwamen er honderden mensen naar de wijk om het autocrossgeweld te aanschouwen en ter bemoediging van de zieke jongen en zijn familie. Nog even dreigde het defilé een vervelende bijsmaak te krijgen toen een buurtbewoner het niet accepteerde dat hij in zijn straat niet kon parkeren. Hij reed tegen een afzethek aan en ging fel in discussie met de beveiliging. Toen deze man uiteindelijk vertrokken was kon het defilé beginnen. Toen het defilé van start ging werd Cortidaan, die nog van niets wist, uit zijn huis gehaald. De autocrossers reden stapvoets door de wijk, maar lieten voor Cortidaans huis een sterk staaltje autocross zien. Motoren die overuren draaiden, acht vrachtwagens die flink gebruik maakten van hun claxons, rodeoacties op de straatstenen, alles om het voor Cortidaan zo mooi mogelijk te maken. De organisatie van het defilé was na afloop tevreden over het verloop van het defilé. ‘Wat is het fantastisch om dit met z’n allen te doen. Het was het minste wat we voor Cortidaan en zijn familie konden doen. We hopen dat dit voor hen een dag is geworden om nooit te vergeten.’

 

DOKKUM - defilé cortidaan