Lutjegaster jeugd laat zich muzikaal op haar best zien

0
162
lutjegast presentatie consert 1

LUTJEGAST – De groepen 5/6 en 7/8 van basisschool ’t Fundament in Lutjegast hebben afgelopen week hun muziekproject succesvol afgerond. Op initiatief van plaatselijke fanfare De Bazuin hebben ze zich de afgelopen weken helemaal in de wereld van muziek gestort. De groepen 5/6 oefenden een aantal weken op een cornet. Eén keer per week kregen ze daarin ook les op school. Samen met de leerlingen van de groepen 7/8 voerden ze afgelopen vrijdag in de PKN-kerk in het dorp een musical op. De oudste leerlingen zorgden voor de zang van het stuk ‘Wiecher wordt wakker’. Een afgeladen kerk zag hoe de kinderen muzikaal op hun best waren. Uiteraard liet ook De Bazuin van zich horen. De voorzitter van de plaatselijke fanfare, Marjon Deknatel, liet al eerder weten te hopen dat een aantal van de leerlingen blijven hangen na het muziekproject. “We merken dat de bekendheid van een fanfare afneemt en dat is hartstikke jammer. We zijn nog altijd redelijk bezet, maar nieuwe aanwas is lastig. Als we de complete bezetting op orde willen houden, is het zaak nu nieuwe muzikanten op te leiden, zodat die over een jaar of vier in het korps kunnen meedoen.” De jeugdigen die hier voor voelen, kunnen gratis een aantal weken meespelen met het jeugdorkest.

 

lutjegast presentatie consert 2

lutjegast presentatie consert 3

lutjegast presentatie consert 4