Piet Boelens

0
174
DSF_FRIE-p19.pdf - Adobe Acrobat Pro

KOLLUMERZWAAG – Al eerder stond Piet Boelens in de rubriek ‘In beeld’. Toen nog vanwege zijn voorbereidingen op de marathon van New York, dit keer omdat hij deze marathon afgelopen zaterdag liep. Boelens, fysiotherapeut in Kollumerzwaag, zet zich al een aantal jaren in voor het goede doel Kika, kinderen kankervrij. In 2011 liep hij de marathon van New York voor het eerst. In 2012 zou hij eveneens deze marathon gaan lopen voor het goede doel, maar de orkaan Sandy gooide roet in het eten. In plaats van hardlopen hielp Boelens met het opruimen van de rotzooi die de orkaan veroorzaakte. Afgelopen zaterdag ging hij voor de herkansing. In een tijd van 3.46.24 kwam hij over de finish van de marathon der marathons. Eerder dit jaar liep Boelens ook al de Ultramarathon in Zuid-Afrika om geld in te zamelen voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Voor Kika heeft Boelens inmiddels duizenden euro’s in weten te zamelen.