Plaatselijk Belang roept op tot rust wegens mogelijke kinderlokker

0
241

TWIJZELERHEIDE – Het Plaatselijk Belang in Twijzelerheide roept de inwoners van het dorp op rustig te blijven nu er berichten zijn over de mogelijke aanwezigheid van een kinderlokker in het dorp. Een aantal jongeren zouden de afgelopen tijd aangesproken zijn door een nog onbekende man met de vraag met hem mee naar huis te komen, om daar leuke dingen voor hem te doen waarvoor zij beloond zouden worden. Donderdag werd er een bijeenkomst belegd met het Plaatselijk Belang, Iepen Jeugdwurk, Jongerenwerk Achtkarspelen, de gemeente Achtkarspelen, een aantal jongeren en de politie. Tijdens deze bijeenkomst is de jongeren gevraagd om vooral rustig te blijven onder de emoties. Het Plaatselijk Belang roept de rest van de inwoners van het dorp ook op om rustig en alert te blijven. De politie doet een oproep aan getuigen om zich, al dan niet anoniem, te melden. Dit kan via de Politie Fryslân 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.