Ruim 700 zangers en zangeressen bij Manifestatie Vocaal

0
160
zuidhorn koren festival 3

ZUIDHORN – Onder auspiciën van KCZB regio Noord vond afgelopen zaterdag Manifestatie Vocaal plaats. Ruim 25 koren uit de drie Noordelijke provincies waren naar De Rank in Zuidhorn afgereisd. Mannenkoren, vrouwenkoren, gospelkoren en vocaal ensembles lieten hun mooiste klanken horen. Ruim 700 koorleden zorgden voor een prachtige dag. Rejoice Zuidhorn, Vocation Grijpskerk, vrouwenkoor Pro Musica uit Leens en gemengd koor Excultate Deo uit Grootegast hielden de regionale eer hoog en van deze vier koren wist Vocation de Zilveren Wisseltrofee te winnen. Focaliber uit Roden wist echter de Gouden Wisseltrofee in de wacht te slepen. De prijzen werden overhandigd door niemand minder dan burgemeester Bert Swart van Zuidhorn, terwijl de deelnemende concourskoren een certificaat ontvingen uit handen van Albert Ploeger namens KCZB Noord.