Themabijeenkomst in teken van maatschappelijke verandering

0
138

STREEK – Stichting Welzijn en Dienstverlening en de Steunpunten Vrijwilligerswerk Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum organiseren op 18 november een themabijeenkomst onder de noemer ‘Zorg is ieders Zorg’. De vier gemeenten willen op dit gebied de krachten bundelen en de bijeenkomst wordt gehouden van 16.00 tot 20.00 uur bij Ability aan de Nijverheidsweg 12 in Uithuizen.

Tijdens deze bijeenkomst zal er aandacht besteed worden aan de overheveling van AWBZ naar Wmo, de gevolgen voor de organisaties, de samenwerking tussen beroepskrachten en vrijwilligers en de grenzen aan het vrijwilligerswerk. De presentatie van de bijeenkomst is in handen van Ernst Ottens, hoofd SoZaWe van de gemeenten Bedum, Winsum en De Marne. Gastsprekers zijn Patrick Boon en Greetje Kolk van Stamm. Geïnteresseerden kunnen zich tot 13 november aanmelden bij Esther Pleizier van het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum, bereikbaar via e.pleizier@debeurs-winsum.nl Gezien de actualiteit van het onderwerp wordt een hoge opkomst van deelnemers verwacht.