Willy Wielsma

0
1716
Oldekerk Inbeeld

Nadat Willy Wielsma zich als vrijwilliger had opgegeven bij HartslagNu/ GroningenHartVeilig, kreeg ze zelf onverwacht een hartinfarct. Na haar herstel ging ze zelf aan de slag voor HartslagNu en ze hoopt anderen te inspireren om zich ook in te zetten voor het doel van deze organisatie. Het doel is namelijk om het aantal fatale hartinfarcten terug te brengen. In Brabant is het initiatief al succesvol aangeslagen en als het aan Wielsma ligt is de provincie Groningen de volgende streek waar het effect van HartslagNu zichtbaar wordt.

Daarom organiseert ze voor de regio Niekerk, Oldekerk Faan een voorlichtingsavond en wel op 29 en 30 november. In dorpshuis De Rotonde in Niekerk wordt er voorlichting gegeven over het gebeuren met aansluitend een zesminuten training. Aangezien GroningenHartVeilig relatief onbekend is, hoopt Wielsma de aandacht hierop te vestigen. Daarnaast zoekt Wielsma nog sponsoren voor deze dagen. De eventuele reanimatiecursus die deelnemers kunnen volgen is gratis. Meer informatie over het geheel is in te winnen via telefoonnummer 0594 504130 of via het e-mailadres a.wielsma@hetnet.nl.