Basisschoolleerlingen bereiden zich voor op toekomst

0
138
Grootegast filmpje woldborg-2

GROOTEGAST – Benieuwd hoe het voortgezet onderwijs werkt? De leerlingen van diverse basisscholen konden dit vorige week woensdag allemaal ontdekken in Grootegast. RSG De Borgen organiseert al een aantal jaar een activiteitenmiddag voor leerlingen uit groep acht en dit succesvolle initiatief wordt ook toegepast op De Woldberg.

Wat kregen de leerlingen allemaal mee van de middelbare school? Nou, de oudste basisschoolleerlingen kregen uitleg over het feit hoe een lesrooster werkt. Aan de hand daarvan kregen ze ook een lesje Biologie en hebben ze een Engelse quiz gedaan.

Volgens het onderwijsinstituut is de activiteitenmiddag zo succesvol omdat het de leerlingen de kans biedt om op een leuke en actieve manier kennis te maken met het voortgezet onderwijs. Omdat er nog geen keuze voor een opleiding gemaakt hoeft te worden konden de leerlingen kiezen voor de vestiging die het dichtst bij hun huis was gevestigd. Na een leerzame middag werd het gebeuren rond half vier afgesloten. De reacties waren over het algemeen positief. “Het is toch wel heel anders dan een basisschool, ik heb er zin in!’’ reageerde een groep 8 leerling enthousiast.