De Sionsberg en De Waadwente rijden voeding rond

0
127
DOKKUM - buffetkarren

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg en verpleeghuis De Waadwente hebben sinds deze maand buffetkarren tot hun beschikking. Voedingsassistenten kunnen met deze karren, bij de mensen langs met een veelheid aan brood, beleg, dranken en pap. Deze voeding is ter vervanging van de traditionele maaltijd, waarbij mensen van tevoren hun keuze kenbaar moesten maken via een formulier. Cor de Boer, hoofd voeding a.i. binnen Zorggroep Pasana, is erg te spreken over de nieuwe manier van uitgeven. ‘De patiënt en de cliënt kan elke dag zelf kiezen waar hij of zij zin in heeft. Daarnaast is het ook leuker voor de medewerkers. Voorheen gaf je iemand een dienblad met zijn of haar bestelling, wenste ze smakelijk eten en moest weer verder. Nu ga je in gesprek met de patiënt of cliënt, houd je rekening met de dieetwensen en plichten en geef je echt een maaltijd op maat aan de patiënt.’ De invoering van de broodkarren is een pilot binnen de zorgorganisatie van Zorggroep Pasana en Ziekenhuis Nij Smellinghe.