Doorgang jeugdhonk en gymzaal feestelijk geopend

0
1973
AUGUSTINUSGA - opening doorgang jeugdhonk

AUGUSTINUSGA – Het jeugdhonk in Augustinusga en gymzaal De Trime in Augustinusga zijn sinds vrijdag helemaal aan elkaar verbonden. Wethouder Marten van der Veen opende vrijdag de doorgang tussen het jeugdhonk en de gymzaal. Bij de opening werd er door gymnastiekvereniging Set ‘m op demonstraties gegeven. De besturen van het jeugdhonk en gymnastiekvereniging Set ‘m op willen door middel van de aansluiting de samenwerking en de toegankelijkheid van elkaars activiteiten vergroten. Het multifunctionele jeugdhonk wordt steeds meer gebruikt door o.a. de toneelvereniging, Stichting Kultureel Werk, Lab Noord voor het wekelijks bloedprikken en de gymnastiekvereniging Set ‘m op. Het jeugdhonk en de gymzaal zijn niet de enige plaatsen in het dorp waar wordt ingezet op samenwerking. Ook de besturen van voetbalvereniging ASC ’75, tennisvereniging ASC en de gymnastiekvereniging hebben de handen ineen geslagen. Zij hebben de ambitie om Sportdorp te worden. De sportverenigingen willen samen met andere lokale partijen uit het dorp zoveel mogelijk inwoners vanuit hun eigen behoefte meer en vaker laten sporten. Het plan staat nog in de kinderschoenen maar wethouder Van der Veen is zeer enthousiast: Dit is in prachtich inisjatyf, dit is de krêft fan de mienskip. Stiensgea is hjir mei in foarbyld foar alle doarpen wêr ‘t de leefberens  ûnder druk stiet.